Actriţa Ellen Burstyn debutează ca regizor la vârsta de 82 de ani

Actriţa americană Ellen Burstyn va debuta ca regizor la vârsta de 82 de ani cu film inspirat dintr-o serie de evenimente reale care au avut loc în viaţa managerului şi producătorului Danny Sherman.

132 afișări
Imaginea articolului Actriţa Ellen Burstyn debutează ca regizor la vârsta de 82 de ani

Ellen Burstyn (Imagine: Hepta)

Ellen Burstyn, vedeta filmului horror "Exorcistul/ The Exorcist" (1973), va regiza şi va interpreta rolul principal feminin din acest film, care se va intitula "Bathing Flo", informează contactmusic.com.

Actriţa americană a dezvăluit pentru site-ul Deadline.com faptul că îşi dorea de foarte multă vreme să regizeze un film, însă a fost mereu descurajată în acest demers în anii 1970, deoarece, în acea epocă, regia de film reprezenta un domeniu rezervat exclusiv bărbaţilor.

"Atunci când AFI (American Film Institute) a iniţiat un workshop de regie pentru femei, am fost prima care m-am înscris. Atunci am făcut un scurt film, foarte simpatic şi mi-am spus că ar trebui să devin regizor, dar eram foarte ocupată cu actoria şi, de fiecare dată când aduceam vorba despre acest lucru, înţelegeam imediat că era un domeniu în care femeile erau descurajate", a declarat Ellen Burstyn.

"Acum este mult mai uşor şi, atunci când mi-a fost trimis scenariul filmului «Bathing Flo» cu propunerea să joc în acest proiect, mi-am imaginat o serie de scene pe care le-am iubit imediat. Iar lor, producătorilor, le-a plăcut ceea ce mi-am imaginat eu şi, aşadar, m-am gândit să regizez eu acest film. În anii '70, nimeni nu auzise de ideea ca o femeie să regizeze un film", a adăugat actriţa americană.

Filmul "Bathing Flo" spune povestea unui bărbat din New York care avea nevoie de un loc în care să doarmă. El primeşte oferta de a locui într-o casă, fără să plătească chirie, cu condiţia de a avea grijă de acea locuinţă. Protagonistul descoperă cu uimire că reşedinţa este ocupată de Flo, mama bărbatului care i-a făcut propunerea, şi că îngrijirea bătrânei face parte din înţelegere.

Actriţa Ellen Burstyn, recompensată cu Oscar în 1975, pentru rolul din filmul "Alice nu mai locuieşte aici", şi-a construit de-a lungul anilor o carieră prestigioasă şi a primit numeroase nominalizări la premiile Academiei americane, Emmy, Globul de Aur, BAFTA şi Tony, câştigând cel puţin o dată fiecare dintre aceste trofee şi impresionând criticii şi spectatorii cu evoluţiile sale din pelicule precum "Ultimul spectacol cinematografic/ The Last Picture Show" (1971), "Exorcistul/ The Exorcist" (1973), "La anul, pe vremea asta/ Same Time, Next Year" (1978), "Moarte clinică/ Resurrection" (1980) şi "Requiem pentru un vis/ Requiem for a Dream" (2000).

Recent, celebra actriţă americană s-a remarcat şi în domeniul televiziunii, cu roluri memorabile în seriale precum "Big Love", "Law & Order: Special Victims Unit", "Political Animals" şi "Flowers in the Attic".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici