Actriţa Fanny Ardant, lăudată de hinduşi, pentru că a apărat drepturile romilor

Reprezentanţii comunităţii hinduse şi-au manifestat aprecierea faţă de actriţa franceză Fanny Ardant, care, într-un discurs la Consiliul Europei, a subliniat importanţa respectării drepturilor cetăţenilor de etnie romă, informează thaindian.com.

17 afișări
Imaginea articolului Actriţa Fanny Ardant, lăudată de hinduşi, pentru că a apărat drepturile romilor

Actriţa Fanny Ardant, lăudată de hinduşi, pentru că a apărat drepturile romilor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Actriţa în vârstă de 61 de ani, câştigătoare a Premiului Lumière, a declarat, pe 22 iunie, într-un discurs, la Consiliul Europei: "Spunem Dosta! (ajunge!) injustiţiei, umilinţelor şi ignoranţei şi nerespectării drepturilor omului". În continuare, ea a spus că societatea a fost barbară cu romii.

Reprezentantul comunităţii hinduse, Rajan Zed, a declarat, duminică, în Nevada, că romii au avut de înfruntat un apartheid în Europa şi că este minunat că Fanny Ardant le-a luat apărarea.

Zed, care este preşedinte al Societăţii Universale a Hinduismului, a rugat celebrităţi precum Angelina Jolie, Bono, Papa Benedict al XVI-lea, Nelson Mandela şi Desmond Tutu să susţină cauza celor 15 milioane de romi, care au fost victime ale apartheidului, în Europa.

Multe celebrităţi au avut discursuri împotriva apartheidului, în Africa de Sud, în trecut.

Fanny Ardant a filmat pentru pelicula sa de debut în regie, "Cenuşă şi sânge", în România, în 2008. Una dintre muzele lui François Truffaut, actriţa a jucat recent în filmul "Il Divo", de Paolo Sorrentino. Ea a jucat, de asemenea, în "Callas Forever" (2002), de Franco Zeffirelli, "8 femei" (2002), de Francois Ozon, şi "Un roman de duzină", de Claude Lelouch.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici