Actriţa Sally Field şi show-ul TV "Sesame Street", printre laureaţii Kennedy Center Honors 2019

Actriţa americană Sally Field şi show-ul TV pentru copii "Sesame Street" se numără printre premianţii de anul acesta ai galei Kennedy Center Honors, pentru contribuţiile lor deosebite în domeniul artelor, informează Associated Press.

57 afișări
Imaginea articolului Actriţa Sally Field şi show-ul TV "Sesame Street", printre laureaţii Kennedy Center Honors 2019

Actriţa Sally Field şi show-ul TV "Sesame Street", printre laureaţii Kennedy Center Honors 2019

Lor li se vor alătura cântăreaţa Linda Ronstadt, dirijorul Michael Tilson Thomas şi grupul muzical Earth, Wind and Fire.

Cea de-a 42-a gală Kennedy Center Honors va avea loc pe 7 decembrie, la Casa Albă din Washington. Gala va fi difuzată pe postul TV CBS pe 15 decembrie.

Kennedy Center Honors recompensează în fiecare an mai mulţi artişti şi diverse celebrităţi - în prezenţa lor - pentru contribuţia la dezvoltarea culturii americane. Gala este marcată şi printr-o recepţie, la care participă de obicei preşedintele SUA şi prima doamnă. Însă, în 2018, Donald Trump nu a participat la eveniment, reprezentanţii acestuia anunţând că va absenta pentru ca factorul politic să nu umbrească manifestarea. Trump nu a participat nici la ediţia din 2017, iar recepţia a fost, de altfel, anulată, după ce mai mulţi dintre cei premiaţi, printre care şi dansatoarea Carmen de Lavallade, au spus că vor boicota gala.

Anul trecut, au fost onoraţi la gala Kennedy Center starul pop Cher, vedeta muzicii country Reba McEntire, saxofonistul Wayne Shorter, compozitorul Philip Glass şi musicalul de pe Broadway "Hamilton", de Lin-Manuel Miranda, aceasta fiind pentru prima dată când a fost recompensată o creaţie şi nu o personalitate sau un grup.

Sally Field, în vârstă de 72 de ani, a devenit un star al televiziunii la vârsta de 19 ani şi apoi şi-a construit o carieră de succes şi pe marele ecran. A primit, printre altele, două premii Oscar şi trei premii Emmy.

"Sesame Street" a a fost lansat în 1969 şi a rămas un succes în domeniul show-urilor educaţionale dedicate copiilor. Noi episoade sunt difuzate în prezent de HBO şi redifuzate apoi pe postul TV care a lansat producţia originaă, PBS. Premiul Kennedy Center va fi înmânat creatorilor show-ului, Joan Ganz Cooney şi Lloyd Morrisett.

Ronstadt a fost celebră mai ales în anii 1970 - 1980 şi a apărut pe coperta revistei Time în 1977. Cariera sa de patru decenii a pendulat între country, pop şi rock. În 2011, a anunţat că se retrage de pe scenă pentru că a fost diagnosticată cu maladia Parkinson.

Tilson Thomas, care a fost director muzical al San Francisco Symphony în ultimii 24 de ani, este celebru mai ales pentru interpretările sale din opera lui Gustav Mahler.

Grupul Earth, Wind and Fire a fost format în Chicago şi condus de Maurice White, care a murit în 2016. Piesele sale care îmbină stilurile rhythm and blues, funk şi disco au ocupat de opt ori primul loc în topuri. Printre hiturile grupului se numără "September" şi "Shining Star".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici