Actriţa Suchitra Sen, supranumită "Greta Garbo a Indiei", a murit la vârsta de 82 de ani

Actriţa Suchitra Sen, supranumită "Greta Garbo a Indiei", a murit în oraşul Calcutta, vineri, la vârsta de 82 de ani.

310 afișări
Imaginea articolului Actriţa Suchitra Sen, supranumită "Greta Garbo a Indiei", a murit la vârsta de 82 de ani

Suchitra Sen (Imagine: Wikipedia)

Actriţa indiană a fost internată într-un spital din Calcutta, în luna decembrie, din cauza unei infecţii pulmonare, iar starea ei de sănătate s-a înrăutăţit în noaptea de joi spre vineri, informează bbc.co.uk.

Supranumită "Greta Garbo a Indiei", pentru faptul că a dus o viaţă foarte retrasă după ce a renunţat să mai joace în filme, Suchitra Sen a fost o veritabilă legendă a cinematografiei din regiunea Bengal.

A jucat şi în câteva filme produse la Bollywood, precum "Devdas" şi "Aandhi".

Suchitra Sen a alcătuit cu Uttam Kumar, un star de cinema din regiunea Bengal, o pereche foarte populară de actori care au jucat într-o serie de filme de succes produse în acea regiune indiană vreme de peste două decenii.

A debutat în 1953 în comedia "Share Chuattar", foarte populară, care a fost şi primul ei film alături de Uttam Kumar.

Rolul ei de infirmieră angajată de un psihiatru pentru a dezvolta relaţii personale cu pacienţii lui de sex masculin în filmul "Deep Jwele Jaai" din 1959 este considerat unul dintre cele mai bune din cariera sa.

A jucat şi cu Dev Anand, un star de la Bollywood, decedat în decembrie 2011.

Suchitra Sen are o fiică, actriţa Moon Moon Sen. Nepoatele ei, Riya şi Raima Sen, sunt şi ele actriţe.

A renunţat la cinema în 1978 şi a dus o viaţă extrem de retrasă, refuzând să se întâlnească cu alte persoane din afara familiei sale. Suchitra Sen nu a mai fost văzută în public, nici fotografiată, în ultimele trei decenii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici