Actriţa Ziyi Zhang: Am cunoscut-o pe Nadia Comăneci şi am petrecut timp cu ea şi soţul ei

Actriţa Ziyi Zhang, care a fost prezentă, joi, la Bucureşti, la inaugurarea Zilelor Filmului Chinezesc din România, a vorbit, la o conferinţă de presă, despre cariera sa şi despre experienţa de a fi ambasadoare a Jocurilor Paralimpice, precizând că i-a cunoscut pe Nadia Comăneci şi pe soţul ei.

328 afișări
Imaginea articolului Actriţa Ziyi Zhang: Am cunoscut-o pe Nadia Comăneci şi am petrecut timp cu ea şi soţul ei

Nadia Comăneci (Imagine: Catalin Abagiu/Mediafax Foto)

La conferinţa de presă, care a avut loc la Grand Cinema & More din Băneasa Shopping City, actriţa a spus că s-a pregătit foarte mult pentru lungmetrajul "The Grandmaster", de Wong Kar Wai, pe care l-a promovat cu ocazia Zilelor Filmului Chinezesc, însă rezultatul a fost grozav. Totuşi, actriţa a precizat că rolul din "The Grandmaster" nu a fost cel mai dificil din cariera sa.

"Cred că al doilea film în care am jucat, "Tigru şi dragon/ Crouching Tiger Hidden Dragon" (de Ang Lee,n.r.), a fost cel mai greu rol. A fost primul film de acţiune şi nu prea ştiam cum să mă port şi cum să fac acele mişcări. A fost foarte multă presiune, fiind o actriţă tânără", a spus Ziyi Zhang.

Vedeta a fost întrebată dacă bărbaţii sunt speriaţi de faptul că ştie să se lupte, însă actriţa a spus, zâmbind, că nu. "Nu sunt ca Jackie Chan", a completat ea.

Ziyi Zhang a precizat că pentru filmele în care a jucat a trebuit să înveţe câteva mişcări, însă nu a fost foarte plăcut pentru ea, întrucât s-a rănit în timpul antrenamentelor. "Nu e aşa uşor pentru o fată, poate pentru Jackie (este mai uşor, n.r.)", a mai spus actriţa.

Aceasta a vorbit şi despre perioada în care a urmat cursuri de dans, la Beijing Dance Academy, precizând că a făcut şase ani de dans profesionist, însă nu s-a văzut făcând acest lucru în viitor. "Nu eram suficient de bună. Bănuiesc că a trebuit să-mi urmez inima pentru ceea ce voiam să fac cu adevărat", a spus actriţa.

Întrucât filmul a atras-o din ce în ce mai mult, a ales să urmeze cursurile Academiei Centrale de Artă Dramatică din Beijing. Cu toate acestea, Ziyi Zhang a spus că nu şi-a dorit în copilărie să devină actriţă şi a urmat această cale doar pentru că-şi dorea să scape de la şcoala de dans, care a fost ca o pedeapsă pentru ea.

Întrebată dacă se gândeşte să facă un musical, ea a răspuns: "Dacă se iveşte ocazia, depinde foarte mult de scenariu".

În ceea ce priveşte informaţiile pe care le avea despre România, înainte de sosirea în ţară, Ziyi Zhang a spus că toate poveştile pe care le ştia i le-au spus părinţii, întrucât ea nu a văzut prea multe filme când era mică, deoarece nu avea posibilităţile necesare.

"Filmul despre care tatăl meu îmi povestea mereu când eram mică a fost «Valurile Dunării» (de Liviu Ciulei, n.r.)", a declarat Ziyi Zhang, anterior conferinţei, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

La conferinţa de presă a spus că a auzit despre Dracula şi că, înainte să vină aici, le-a spus prietenilor săi că va purta o ie, aşa că aceştia au rugat-o să le cumpere şi lor. "Aşa că mâine asta o să fac", a spus actriţa.

Întrebată cât de importante sunt premiile pe care le câştigă un actor, Ziyi Zhang a spus că nu sunt atât de importante. "Vrei să faci un film bun nu pentru premii. Îţi place povestea", a spus aceasta.

Ziyi Zhang a adăugat că în cariera sa a avut norocul să interpreteze mai multe personaje, să dea viaţa mai multor personalităţi, ceea ce a făcut-o să devină mai puternică, mai independentă.

"Cred că sunt o actriţă norocoasă. Sunt foarte multe oportunităţi, cunoşti oameni diferiţi, mergi în diferite ţări, care au culturi diferite. Toate acestea mă fac să fiu foarte fericită", a completat actriţa.

Actriţa Ziyi Zhang este ambasadoare a Jocurilor Paralimpice şi spune că i-a plăcut această experienţă. "A fost amuzant. A fost o onoare să fiu aleasă de ţara mea. Am fost în Grecia şi am ţinut torţe. Te face să fii mândru de ţara ta", a spus actriţa.

Întrebată dacă a întâlnit-o pe Nadia Comăneci, care la rândul ei este ambasadoare a Jocurilor Paralimpice, Ziyi Zhang a declarat: "Da, bineînţeles. Am petrecut timp împreună cu ea şi cu soţul ei, Bart (Bart Conner, n.r.)".

Una dintre cele mai apreciate actriţe ale momentului în China, Ziyi Zhang a avut prima sa apariţie într-un film american în 2001, în pelicula "Ora de vârf/ Rush Hour", unde a jucat chiar alături de Jackie Chan.

După acest moment, a devenit din ce în ce mai cunoscută, a făcut parte, în 2006, din juriul Festivalului de la Cannes şi s-a implicat de-a lungul timpului în acţiuni filantropice, fiind una dintre ambasadoarele Jocurilor Paralimpice. Pentru rolul din filmul "Memoriile unei gheişe", de Rob Marshall, a fost nominalizată la premiile Globul de Aur şi BAFTA.

Evenimentul Zilele Filmului Chinezesc în România este organizat de Casa Româno-Chineză şi Ministerul Culturii, în colaborare cu Ambasada Republicii Populare Chineze din ţara noastră şi Administraţia de Stat pentru Presă, Publicaţii, Radio, Film şi Televiziune din China, în perioada 11 - 22 septembrie, în Bucureşti, Craiova şi Arad.

În Capitală, evenimentul Zilele Filmului Chinezesc se va desfăşura între 11 şi 18 septembrie, la cinematograful Union.

La inaugurarea Zilelor Filmului Chinezesc din România, joi, a participat şi celebrul actor Jackie Chan. Casa Româno-Chineză, în calitate de organizator principal al Zilelor Filmului Chinezesc în România, i-a oferit lui Jackie Chan titlul onorific de ambasador al relaţiilor culturale dintre cele două ţări, pentru a promova produsele culturale româneşti în China. Acceptând să fie ambasador cultural pentru România şi China, Jackie Chan crede că astfel "oamenii se pot înţelege mai bine unii cu alţii şi acesta ar putea fi un mod de a menţine pacea", potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

Lungmetrajul care a deschis Zilele Filmului Chinezesc a fost "Zodiacul Chinezesc/ CZ12", regizat de Jackie Chan, acesta făcând parte şi din distribuţia peliculei. Programul festivalului mai include, pe lângă "The Grandmaster", filmele "Beijing Love Story", de Chen Sicheng, "The Flying Swords of Dragon Gate", de Tsui Hark, şi "Full Circle", de Zhang Yang.

(Serviciul Foto al MEDIAFAX vă pune la dispoziţie imagini)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici