Actriţe care îmbătrânesc frumos - GALERIE FOTO

Sharon Stone, Michelle Pfeiffer, Meryl Streep, Anjelica Huston, Glenn Close se numără printre starurile din lumea filmului care pot fi considerate legende vii, şi care continuă să se remarce "ca în tinereţe".

8787 afișări
Imaginea articolului Actriţe care îmbătrânesc frumos - GALERIE FOTO

Sharon Stone (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

GALERIE FOTO

Una dintre cele mai frumoase femei de la Hollywood, fostă regină a frumuseţii, Michelle Pfeiffer, a renunţat pentru o perioadă la cariera de actriţă şi s-a concentrat asupra familiei.

În 2007, actriţa nominalizată de trei ori la premiile Oscar s-a întors pe marile ecrane după o absenţă de cinci ani, cu două roluri.

Primul este cel din "Hairspray", un musical a cărui acţiune are loc în anii '50, în care celebra actriţă joacă alături de John Travolta, iar al doilea rol este cel din "Stardust", un film fantastic în care joacă alături de Robert de Niro.

Michelle a împlinit 50 de ani în 2008.

Sharon Stone este fără îndoială o legendă vie a cinematografiei. Stone a devenit un model de succes la sfârşitul anilor '70, fiind imaginea unor firme precum Clairol, Revlon sau Diet Coke.

Vedeta a debutat în lumea filmului odată cu "Stardust Memories", regizat de Woody Allen.

Anii '90 i-au adus primul rol important, în "Total Recall", unde a jucat alături de Arnold Schwarzenegger. Pentru Basic Instinct (1992) în care joacă alături de Michael Douglas, actriţa a primit o nominalizare la Globul de Aur.

Sharon Stone a împlinit 50 de ani în 2008.

Kim Catrall, devenită cunoscută prin rolul Samanthei Jones din serialul "Sex and the City"", este la fel de dezinvoltă în viaţa de zi cu zi precum personajul pe care l-a interpretat timp de şase ani.

Anul trecut, Catrall a dat curs unei invitaţii venite de la BBC, de a poza topless, pentru a recrea, în versiunea modernă, celebra pictură "Diana şi Actaeon" a lui Tizian.

Actriţa a împlinit 50 de ani în 2006.

În 2008, Anjelica Huston a primit Premiul de Excelenţă la Festivalul de Film de la Locarno, unde a fost lăudată de directorul artistic al Festivalului, Frederic Maire, pentru "capacitatea de adaptare şi prezenţa impozantă pe marele ecran".

Printre premiile câştigate de Huston se numără un Oscar, pentru rolul din "Prizzi's Honor" (1985) şi un Glob de Aur, pentru "Iron Jawed Angels" (2004).

Actriţa a jucat în filme devenite celebre precum: "The Postman Always Rings Twice" (1981), "The Witches" (1990), "The Addams Family" (1991), "Agnes Browne" (1999), "The Royal Tenenbaums" (2001).

Anjelica Huston a împlinit 50 de ani în 2001.

"Alien", SF-ul regizat de Ridley Scott, care a apărut în 1979, recompensat cu numeroase premii, precum Oscarul primit pentru efectele speciale, a propulsat cariera actriţei Sigourney Weaver.

Interpretarea rolului în filmul lui Ridley Scott, ofiţerul Ellen Ripley, a asigurat prezenţa actriţei în continuările ce au urmat: Aliens, Alien 3, Alien Resurrection.

"Eroul perfect" jucat de Sigourney Weaver au făcut din ofiţerul Ripley personajul principal din toate continuările "Alien", indiferent de vârstă sau perioadă.

Actriţa împlineşte anul acesta 60 de ani.

Meryl Streep deţine un record de 14 nominalizări la premiile decernate de Academia Americană de Film. Actriţa a câştigat două premii Oscar, pentru rolurile din "Kramer vs. Kramer" (1979) şi "Sophie's Choice" (1982). Streep mai deţine şi recordul pentru cele mai multe premii Globul de Aur câştigate de o actriţă - şase.

Printre cele mai recente filme lansate de Streep se numără două adaptări ale unor musicaluri care au fost prezentate pe Broadway, "Mamma Mia", în care joacă alături de Pierce Brosnan, şi "Proof".

Actriţa a împlinit anul acesta 60 de ani.

La începutul acestui an, Glenn Close a primit o stea pe Walk of Fame.

Câştigătoare a două premii Emmy şi trei premii Tony, actriţa a fost nominalizată de cinci ori la premiile Oscar.

Glenn Close şi-a început cariera cinematografică jucând în filmul "The World According to Garp", în 1982. Au urmat apoi roluri memorabile în pelicule precum "Fatal Attraction" (1987), alături de Michael Douglas, "Dangerous Liaisons" (1988) şi "Reversal of Fortune" (1990).

După succesul cu "101 Dalmatians", în care a interpretat rolul Cruellei De Vil, actriţa a apărut în diferite seriale de televiziune poliţiste: "The Shield" şi "Damages", care i-a adus un premiu Emmy în vara lui 2008.

Glenn Close a împlinit 60 de ani în 2007.

Diane Keaton a debutat în cinematografie în 1970. Primul ei rol important a fost în "The Godfather" (1972), iar producţiile care i-au modelat primii ani de carieră au fost cele regizate de Woody Allen, precum "Play It Again, Sam" (1972).

După ce a primit premiul Oscar, actriţa a mai fost nominalizată de două ori la premiile Academiei Americane de Film, pentru rolurile din filmele "Reds" (1981) şi "Marvin's Room" (1996).

Diane a împlinit 60 de ani în 2006.

Susan Sarandon a cunoscut faima după ce a trecut de vârsta mijlocie, remarcându-se datorită interpretărilor magistrale din filme precum "The Rocky Horror Picture Show", "Atlantic City" sau "Thelma and Louise".

Rolul din "Dead Man Walking", film în care joacă alături de Sean Penn, i-a adus vedetei, în 1995, Oscar-ul pentru cea mai bună actriţă.

Susan Sarandon a împlinit 60 de ani în 2006.

Anul trecut, Helen Mirren, în vârstă de 64 de ani, a fost votată de bărbaţii britanici partenera ideală de vacanţă, potrivit femalefirst.co.uk.

Tot în 2008, actriţa câştigătoare a unui premiu Oscar pentru rolul interpretat în filmul "The Queen" a fost desemnată drept vedeta cu cel mai sexy abdomen.

A jucat în multe filme, printre care se numără : The Long Good Friday (1979), Excalibur (1981), Cal (1984), 2010: The Year We Make Contact (1984),When the Whales Came (1989), Dr. Bethune (1993), Some Mother's Son (1996), The Passion of Ayn Rand (1999), The Pledge (2001), Greenfingers (2001) sau Door to Door (2002).

Jane Fonda a debutat pe Broadway în 1960, în spectacolul "There Was a Little Girl", pentru care a fost nominalizată la premiile Tony, la categoria "cea mai bună actriţă". Ultima ei apariţie pe Broadway a fost în 1963, când a jucat în drama "Strange Interlude".

Jane a câştigat premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă în 1979, pentru rolul din "Coming Home", şi în 1972, pentru partitura din "Klute".

La începutul anului acesta, Jane Fonda a revenit pe Broadway după 46 de ani, pentru a juca în spectacolul "33 Variations".

Actriţa a împlinit 70 de ani în 2007.

În 1957, Ellen Burstyn a debutat pe Broadway în "Fair Game", cu numele de scenă Ellen McRae.

Regizorul Paul Mazursky a distribuit-o în 1970 în proiectul "Alex in Wonderland", iar în 1971 apare în prima capodoperă a regizorului Peter Bogdanovich, "The Last Picture Show".

Interpretarea din filmul lui Bogdanovich i-a adus prima nominalizare la premiile Oscar pentru cea mai bună actriţă într-un rol secundar. Rolul din "Alice doesn'’t Live Here Anymore" (1974), regizat de Martin Scorsese, i-a adus premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă.

A jucat senzaţional în pelicule precum: "The King of Marvin Gardens" (1972), "The Exorcist" (1973), "A Pack of Lies" (1987) , "Primal Secrets" (1994), "Requiem for a Dream" (2000), "W" (2008).

Ellen Burstyn a împlinit 70 de ani în 2002.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici