Ada Solomon, la premiera de gală "Aferim!": Un mare mulţumesc echipei minunate a acestui film

Ada Solomon, producătoarea filmului "Aferim!", pentru care Radu Jude a primit premiul pentru regie la Festivalul de la Berlin 2015, a adresat, joi seară, la premiera de gală a lungmetrajului, "un mare mulţumesc" echipei "minunate şi extrem de energice" a acestei pelicule.

277 afișări
Imaginea articolului Ada Solomon, la premiera de gală "Aferim!": Un mare mulţumesc echipei minunate a acestui film

Ada Solomon (Imagine: Cristian Radu Nema/Mediafax Foto)

La premiera de gală a lungmetrajului "Aferim!", de Radu Jude, care a beneficiat de două proiecţii joi seară, la CinemaPRO din Capitală, au participat ministrul Culturii, Ionuţ Vulpescu, artistul Ovidiu Lipan Ţăndărică, regizorii Nae Caranfil, Alexandru Maftei, Iulia Rugină, Radu Gabrea, Alexandru Solomon, actorii Constantin Cotimanis, Emilia Popescu, Bogdan Dumitrache, Rodica Lazăr, directorul de imagine Vivi Drăgan Vasile, dar şi preşedintele Uniunii Cineaştilor din România (UCIN), Laurenţiu Damian.

De asemenea, la premiera de gală au participat membrii echipei filmului, printre care actorii Teodor Corban, Mihai Comănoiu, Cuzin Toma, Luminiţa Gheorghiu, Victor Rebengiuc, Alberto Dinache, Mihaela Sîrbu, Mihaela Drăgan, Alexandru Bindea, Gabriel Spahiu şi Şerban Pavlu. La evenimentul de joi seară au fost prezenţi şi Marius Panduru, cel care a realizat imaginea filmului "Aferim!", monteurul Cătălin Cristuţiu, coscenaristul Florin Lăzărescu şi regizorul peliculei, Radu Jude.

"Am să încep cu un mare mulţumesc pentru echipa minunată a acestui film, pentru echipa mare şi extrem de energică ce a făcut posibil să fim în seara aceasta aici", a declarat Ada Solomon, producătoarea filmului "Aferim!", la premiera de gală, mulţumind, totodată, instituţiilor şi sponsorilor care au susţinut acest proiect.

Lungmetrajul va rula, începând de vineri, în Bucureşti, Arad, Bacău, Bistriţa, Braşov, Brăila, Baia-Mare, Botoşani, Cluj, Craiova, Constanţa, Deva, Focşani, Iaşi, Oneşti, Oradea, Odobeşti, Sibiu, Panciu, Piteşti, Ploieşti, Râmnicu Vâlcea, Reşiţa, Slatina, Slobozia, Târgu-Mureş, Târgu Jiu, Timişoara, Tulcea şi Satu-Mare.

Pelicula este distribuită de Micro Film, în colaborare cu Parada Film.

Unul dintre cele mai de amploare proiecte cinematografice româneşti din ultimii ani, "Aferim!", de Radu Jude, este un film istoric a cărui acţiune are loc în Ţara Românească a începutului de secol XIX. Un zapciu, interpretat de actorul Teodor Corban, însoţit de fiul său (Mihai Comănoiu) caută un rob fugar (Cuzin Toma).

Scenariul filmului este scris de Radu Jude şi Florin Lăzărescu, Marius Panduru a realizat imaginea, montajul, Cătălin Cristuţiu, sound designul este semnat de Dana Lucreţia Bunescu. Costumele au fost realizate de Dana Păpăruz, iar scenografia, de Augustina Stanciu, consilier istoric a fost Constanţa Vintilă-Ghiţulescu, producător, Ada Solomon.

Din distribuţie fac parte Teodor Corban, Mihai Comănoiu, Cuzin Toma, Alexandru Dabija, Luminiţa Gheorghiu, Victor Rebengiuc, Alberto Dinache, Alexandru Bindea, Mihaela Sîrbu, Adina Cristescu, Şerban Pavlu, Gabriel Spahiu şi Dan Nicolaescu.

"Aferim!" este o producţie Hi Film, în coproducţie cu Klas Film Bulgaria, Endorfilm Cehia, Mulberry Development România, cu participarea Nu Boyana Film Studios, U-Films, Production XMG Media, Abis Studio, Division Camera, în asociere cu EZ Films si cu participarea HBO România.

Filmul a fost finanţat de Centrul Naţional al Cinematografiei (CNC), Bulgarian National Film Center, Czech Cinematography Fund, Programul MEDIA al Uniunii Europene şi este un proiect susţinut de Eurimages.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici