Adam Yauch, membru al trupei Beastie Boys, a murit. El a fost diagnosticat cu cancer în 2009

Adam Yauch, membru fondator al grupului de hip-hop Beastie Boys, celebru pentru hituri precum "Fight for Your Right (To Party)", a murit vineri, din cauza unui cancer, la vârsta de 47 de ani.

1099 afișări
Imaginea articolului Adam Yauch, membru al trupei Beastie Boys, a murit. El a fost diagnosticat cu cancer în 2009

Adam Yauch, membru al trupei Beastie Boys, a murit. El a fost diagnosticat cu cancer în 2009

Yauch, Mike Diamond şi Adam Horovitz au înfiinţat grupul Bestie Boys, care şi-a câştigat celebritatea în anii 1980. În genul hip-hop dominat de afro-americani, cei trei puşti evrei din Brooklyn, New York, au reuşit să se impună cu muzica lor.

Trupa The Beastie Boys a vândut aproximativ 40 de milioane de discuri în lumea întreagă în peste 20 de ani de carieră.

Odată cu trecerea timpului, Yauch s-a lansat în regia de film şi a fost un activist implicat, ajutând la strângerea de fonduri pentru diverse cauze sociale, precum eliberarea Tibetului de sub dominaţia chineză.

"Cu mare tristeţe confirmăm că muzicianul, rapperul, activistul şi regizorul Adam 'MCA' Yauch, membru fondator Beastie Boys, a murit în oraşul său natal, New York, în această dimineaţă (vineri, n.r.), după o luptă de aproape trei ani cu cancerul", scrie într-o declaraţie pe site-ul oficial al trupei.

În iulie 2009, Yauch a făcut public faptul că a fost diagnosticat cu o tumoare la glandele salivare şi noduli limfatici, iar ulterior a fost operat şi a făcut tratamente medicale în mai multe centre, inclusiv în Tibet. În octombrie 2009, el spunea că se simte bine şi că este încrezător că a învins boala.

Însă, luna trecută, era vizibil că se simte rău, el lipsind de la ceremonia de includere a grupului The Beastie Boys în Rock and Roll Hall of Fame.

Yauch s-a născut în Brooklyn, pe 5 august 1964, şi a învăţat singur să cânte la chitară, formând, pe când avea 17 ani, ceea ce avea să devină ulterior Beastie Boys. Numele lui de scenă era MCA. Diamond este Mike D, iar Horovitz, Ad-Rock.

Iniţial, grupul cânta punk rock, dar curând a abordat muzica rap, pe când acest stil muzical cucerea teren pe străzile din New York şi în cluburile underground de la începutul anilor '80.

Albumul cu care a devenit cunoscut grupul, "Licensed to Ill", a fost lansat în 1986 şi a inclus hiturile "Fight for Your Right" şi "Brass Monkey". Au urmat "Paul's Boutique" (1989), "Ill Communication" (1994), cu single-ul "Sabotage", şi "Hello Nasty" (1998), care a inclus hitul "Intergalactic".

De-a lungul anilor, Beasties au alternat stilurile muzicale, dar fanii le-au rămas loiali. Au lansat patru albume care s-au clasat pe primul loc în topurile muzicale şi au câştigat trei premii Grammy.

Sub pseudonimul Nathanial Hörnblowér, Yauch a regizat videoclipuri ale trupei, precum "So Whatcha Want", "Intergalactic", "Body Movin" şi "Ch-Check It Out".

A înfiinţat compania de film independentă Oscilloscope Laboratories, care realizează şi distribuie producţii cu bugete mici, de artă. De altfel, recent a lansat filmul "We Need to Talk About Kevin".

Totodată, Yauch a înfiinţat fundaţia de caritate Milarepa Foundation.

Yauch era căsătorit, cu Dechen, şi avea o fiică, Tenzin Losel.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici