Administratorii averii lui Michael Jackson au ajuns la o înţelegere cu compania de asigurări Lloyd

Administratorii averii cântăreţului Michael Jackson au ajuns la o înţelegere, miercuri, cu compania de asigurări LLoyd - care asigurase seria de 50 de concerte pe care starul american urma să le susţină la Londra în 2009 - în privinţa unei poliţe de 17,5 milioane de dolari.

383 afișări
Imaginea articolului Administratorii averii lui Michael Jackson au ajuns la o înţelegere cu compania de asigurări Lloyd

Michael Jackson (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Această înţelegere pune capăt unui proces de trei ani între Lloyd's of London Ltd şi administratorii averii megastarului. Cazul era programat să ajungă la tribunal luna viitoare.

Termenii acordului nu au fost daţi publicităţii.

Asiguratorul londonez ceruse anterior judecătorului Malcolm Mackey de la Curtea Superioară din Los Angeles să anuleze poliţa de asigurare, spunând că nu a fost anunţat niciodată în legătură cu faptul că Michael Jackson lua medicamente puternice.

Michael Jackson a murit pe 25 iunie 2009 la Los Angeles din cauza unei supradoze de propofol, un anestezic puternic folosit în sălile de operaţie, în perioada în care se pregătea intens pentru concertele programate în turneul ce urma să marcheze revenirea lui pe scena muzicală internaţională.

Acea poliţă de asigurare a fost emisă pentru a acoperi o anularea sau amânarea concertelor de la Londra în cazul în care starul american ar fi murit, ar fi avut un accident sau s-ar fi îmbolnăvit.

Dacă acest caz ar fi ajuns la tribunal, atunci detalii şi mărturii despre viaţa privată şi despre ultimele ore din viaţa megastarului ar fi ajuns din nou în faţa unui juriu, la doar câteva luni după ce acestea au fost prezentate în timpul procesului intentat de familia Jackson contra organizatorului concertelor londoneze, compania AEG Live.

Compania AEG Live, pe care un juriu din Los Angeles a găsit-o nevinovată de moartea artistului american, era iniţial şi ea menţionată în procesul contra companiei de asigurări Lloyd's of London, însă reprezentanţii ei au renunţat la revendicările lor, în 2012, după ce o serie de e-mailuri - care au ajuns în presă - au evidenţiat faptul că directorii companiei erau îngrijoraţi de starea fizică şi mintală a cântăreţului înainte de concertele londoneze.

Organizatorul concertelor, o divizie a trustului privat Anschutz Entertainment Group, a spus în 2012 că a fost despăgubit de administratorii averii lui Michael Jackson pentru pierderile cauzate de anularea acelui turneu.

Reprezentanţii companiei de asigurări Lloyd's of London au spus că AEG Live, Michael Jackson, compania starului erau la curent dar nu le-au dezvăluit faptul că starul lua propofol - un medicament care se administrează doar în clinicile medicale.

Potrivit celor care au depus mărturie în procesul dintre AEG Live şi familia Jackson, medicul personal al cântăreţului îi administra acest medicament pe post de somnifer.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici