Află istoria colecţiei de bufniţe pe care o are Kovesi în birou

Procurorul general al României Codruţa Kovesi le-a povestit, luni, reporterilor care au vizitat-o cu ocazia Zilei Europene a Justiţiei Civile, istoria colecţiei de bibelouri-bufniţă din biroul său.

1183 afișări
Imaginea articolului Află istoria colecţiei de bufniţe pe care o are Kovesi în birou

Află istoria colecţiei de bufniţe pe care o are Kovesi în birou

Procurorul general a explicat şi prezenţa în biroul său a unei mici colecţii de bibelouri reprezentând bufniţe, reporterii întrebând care e povestea acesteia, mai ales că poate studenţii care i-au vizitat biroul se aşteptau să găsească o colecţie de dosare.

"Eu nu mai soluţionez dosare penale, nu intră în atribuţiile mele. Foarte rar am acces la dosar la penale, doar atunci când soluţionez plângeri sau conflicte negative de competenţe", a precizat Kovesi.

În legătură cu colecţia inedită, Kovesi a spus că are un coleg pasionat de astfel de obiecte şi că, iniţial cumpărase bufniţele pentru a i le oferi cadou acestuia. Kovesi a povestit însă că aceia care le-au observat au crezut că ea este de fapt colecţionara, dăruindu-i noi "exponate".

"Am cumpărat mai multe bufniţe, neavând unde să le pun, le-am aşezat acolo până urma să mă întâlnesc cu colegul, după care alte persoane, văzând bufniţele, au crezut că fac colecţie. Aşa m-am trezit cu mai multe bufniţe", a relatat Kovesi, adăugând că "bufniţele sunt un simbol al inteligenţei".

Prin urmare, pe un dulap din spatele biroului Codruţei Kovesi tronează acum o armată de bufniţe din portelan, din ceramică sau din puf.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici