- Home
- Life-Inedit
- (27.11.2020, 14:26)
- Catalin Rosioru
- Home
- Video
- Politic
- Vești bune
- Economic
- Social
- Externe
- Healthcare Trends
- Marius Tucă Show
- Gândurile lui Cristoiu
- Coronavirus
- Facem România bine
Agenţia Spaţială Europeană a semnat un contract de 86 de milioane de euro cu startup-ul ClearSpace, pentru a curăţa orbita Pământului
- Agenţia Spaţială Europeană vrea să facă curat pe orbita Pământului
- Sunt milioane de fragmente pe orbită care pot fi periculoase
- ESA a semnat un contract de 86 de milioane de euro cu startup-ul ClearSpace
592 afişări

Agenţia Spaţială Europeană a semnat un contract de 86 de milioane de euro cu startup-ul ClearSpace, pentru a curăţa orbita Pământului
Ca orice gospodar priceput, Agenţia Spaţială Europeană vrea să facă curat prin curte. Şi pentru asta a semnat un contract de 86 de milioane de euro cu un start-up elveţian.
ClearSpace va trimite pe orbită sateliţi de mici dimensiuni care for avea misiunea să prindă gunoiul spaţial şi să-l ducă spre atmosferă unde va arde şi se va dezintegra.
Calude Nicollier, fost astronaut: Densitatea resturilor creşte în timp la fiecare nivel de altitudine şi trebuie să facem ceva să stabilizăm situaţia şi chiar să reducem densitatea la un nivel controlabil.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Un cuplu a cumpărat două acţiuni Amazon în 1997. Cât valorează acum
-
O nouă tranşă de vaccin Pfizer ajunge, luni, în România. Cum vor fi împărţite dozele de vaccin pe regiuni
-
CORONAVIRUS 18 aprilie. Situaţia pe judeţe. Doar 5 judeţe au peste 100 de cazuri noi. Rata de pozitivare de 11,66%. LISTA COMPLETĂ
-
Medicul legist al cazului de la Piteşti: Moartea a fost violentă, bărbatul a murit asfixiat
În prezent, pe orbita Pământului sunt peste 3.000 de sateliţi dezafectaţi, 34.000 de obiecte cu dimensiuni mai mari de 10 centimetri şi milioane de alte fragmente de mici dimensiuni. Fiecare dintre acestea poate fi un pericol pentru echipamentele în funcţiune şi chiar pentru oameni.
Calude Nicollier, fost astronaut: Pentru Staţia Spaţială, sau orice navă care duce oameni pe staţie sau pe Pământ, o coliziune cu resturi spaţiale, mai ales de dimensiuni mari, ar putea provoca daune şi chiar distrugeri, aşa că e un pericol pentru oameni. Pentru sateliţi există pericolul ciocnirii, care ar afecta sateliţii sau i-ar distruge.



Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.




CANCAN.RO

GANDUL.RO


ULTIMA ORǍ
vezi mai multe