Ai nevoie de o mână-n plus? Te ajută robotica. VIDEO

  • Cercetătorii de la Université de Sherbrooke din Canada au pus la punct un braţ robotic
  • Braţul se ataşează în jurul taliei şi poate fi folosit în diverse scopuri
  • Un algoritm de inteligenţă artificială l-ar face la fel de uşor de utilizat ca braţele pe care le ai deja
166 afișări
Imaginea articolului Ai nevoie de o mână-n plus? Te ajută robotica. VIDEO

Ai nevoie de o mână-n plus? Te ajută robotica. VIDEO

Cercetătorii de la Université de Sherbrooke din Canada au pus la punct un braţ hidraulic, care se montează în jurul taliei şi seamănă cu ce ai văzut prin filmele cu supereroi SF.

Braţul imită mişcările unei mâini umane, are în jur de 4 kilograme, şi poate fi folosit în diverse activităţi.

Îl poţi folosi la culesul fructelor, este suficient de precis să te ajute la zugrăvit, la spălatul geamurilor sau într-un atelier. Iar dacă vrei să te distrezi, poţi juca şi badmington. Mişcările sunt limitate în aşa fel încât să nu te loveşti peste faţă.

Deocamdată nu e foarte autonom, dar cercetătorii spun că, după dezvoltarea unui algoritm de inteligenţă artificială, ai putea să-l controlezi la fel cum îţi controlezi cele două braţe pe care le ai.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici