Akon, persona non grata în Sri Lanka

Protestele călugărilor budişti din Sri Lanka şi o intensă campanie organizată pe Facebook au determinat autorităţile acestui stat insular din Oceanul Indian să anuleze un concert pe care starul Akon ar fi trebuit să îl susţină în capitala Colombo, în aprilie.

50 afișări
Imaginea articolului Akon, persona non grata în Sri Lanka

Akon, persona non grata în Sri Lanka (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Un grup de călugări budişti, foarte influent în Sri Lanka, a făcut presiuni asupra Guvernului pentru a împiedica vizita lui Akon în această ţară, din cauza unui videoclip al acestuia, în care mai multe femei în bikini sunt prezentate în timp de dansează în faţa statuii lui Buddha, amplasată în apropierea unei piscine.

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe din Sri Lanka, nicio cerere de viză nu a fost primită deocamdată din partea cântăreţului sau a anturajului acestuia, însă Guvernul a luat deja decizia de a nu-i permite intrarea pe teritoriul insulei, pentru concertul pe care artistul trebuia să îl susţină în capitala Colombo pe 24 aprilie.

Directorul acestei instituţii, Anusha Pelpita, a precizat că autorităţile din Sri Lanka au luat această decizie după ce au analizat cererea călugărilor budişti şi au analizat numeroasele proteste.

Numeroşi locuitori din Sri Lanka au aderat la o campanie lansată pe site-ul Facebook, intitulată "Îl detestăm pe Akon", la care s-au înscris, până miercuri, peste 11.700 de membri.

Sri Lanka, un stat laic majoritar budist, este foarte atent cu folosirea imaginilor şi simbolurilor religioase în scopuri comerciale.

În urmă cu şase ani, poliţia şi autorităţile vamale din Sri Lanka au ordonat confiscarea a 16 cataloage ale lanţului de restaurante şi baruri Buddha Bar care foloseau imagini ale lui Buddha, dar şi toate perechile de bikini din ţară care aveau imprimate motive cu Buddha.

Akon, pe numele său real Aliaune Thiam, în vârstă de 36 de ani, este cântăreţ, compozitor şi producător de hip-hop şi R&B. A început să fie cunoscut după lansarea primului său single, "Locked Up", de pe albumul de debut "Trouble". Cel de-al doilea material discografic i-a adus o nominalizare la premiile Grammy, pentru piesa "Smack That". Akon are la activ 23 de cântece în Billboard Hot 100 şi este singurul artist care a ocupat de două ori primul şi al doilea loc, simultan, în acest clasament.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici