Akon şi-a creat propriul oraş: „Abia aştept să vă găzduiesc aici". Cum se numeşte. FOTO

Rapperul şi antreprenorul american de origine senegaleză Akon şi-a creat propriul oraş în Senegal, "Akon City", iar formalităţile au fost finalizate, a anunţat acesta luni, potrivit cnn.com.

1707 afișări
Imaginea articolului Akon şi-a creat propriul oraş: „Abia aştept să vă găzduiesc aici". Cum se numeşte. FOTO

Sursa FOTO: Profimedia Images

"Abia aştept să vă găzduiesc aici în viitor", a scris rapperul pe contul său de Twitter.

Akon şi-a anunţat iniţial planurile pentru futuristul "Crypto city" în 2018, spunând că oraşul va fi construit pe un teren de 800 de hectare care i-a fost dăruit de preşedintele Senegalului, Macky Sall.

În noul oraş, tranzacţiile vor fi făcute exclusiv în moneda digitală proprie, AKoin, a mai spus rapperul.

Site-ul oficial al oraşului arată că acesta se află la cinci minute de mers cu maşina de noul aroport internaţional din Senegal.

Akon s-a născut în Senegal şi s-a mutat în Union City, statul american New Jersey, la vârsta de 7 ani, potrivit site-ului său oficial.

Celebru pentru hituri precum "Locked Up", "Lonely" şi "Oh Africa", rapperul nominalizat la Grammy s-a remarcat în ultimii ani mai mult ca om de afaceri.

În urmă cu mai mulţi ani, Akon a început să finanţeze furnizarea unor dispozitive de captare a energiei solare de către mai multe familii din diverse zonele rurale africane, prin intermediul companiei sale Akon Lighting Africa, pe care a înfiinţat-o în 2013. În 2015, Akon a inaugurat o "academie solară" - Solar Academy - în Mali, unde tinerii studenţi la facultatea de inginerie învaţă să capteze şi să folosească energia Soarelui.

Akon, pe numele său real Aliaune Thiam, în vârstă de 46 de ani, este cântăreţ, compozitor şi producător de hip-hop şi R&B. A început să fie cunoscut după lansarea primului său single, "Locked Up", de pe albumul de debut "Trouble". Cel de-al doilea material discografic i-a adus o nominalizare la premiile Grammy, pentru piesa "Smack That". Akon are la activ peste 20 de cântece în Billboard Hot 100 şi este singurul artist care a ocupat de două ori primul şi al doilea loc, simultan, în acest clasament.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici