"Al cincilea membru" al U2 se retrage după 35 de ani de colaborare cu formaţia

Paul McGuinness, managerul U2 şi cunoscut ca fiind "cel de-al cincilea membru" al trupei, a anunţat că va părăsi formaţia irlandeză, după 35 de colaborare cu aceasta.

244 afișări
Imaginea articolului "Al cincilea membru" al U2 se retrage după 35 de ani de colaborare cu formaţia

"Al cincilea membru" al U2 se retrage după 35 de ani de colaborare cu formaţia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Totodată, Paul McGuinness, în vârstă de 62 de ani, este foarte aproape de vânzarea companiei sale Principle Management către grupul Live Nation Entertainment, pentru o sumă estimată la 18,7 milioane de lire sterline, informează dailymail.co.uk.

Conform The New York Times, managerul cântăreţei Madonna, Guy Oseary, ar urma să managerieze şi trupa U2, după retragerea lui Paul McGuinness.

McGuinness - despre care liderul trupei Bono spunea că este "cel de-al cincilea membru" al formaţiei - a coordonat U2 începând din 1978, la doi ani după înfiinţarea trupei de patru adolescenţi din Dublin - Paul Hewson (Bono), David Evans (The Edge), Adam Clayton şi Larry Mullen.

Sub coordonarea lui Paul McGuinness, trupa U2 a vândut peste 140 de milioane de albume şi a câştigat 22 de premii Grammy.

Cel mai recent turneu al U2, intitulat "360", a atras venituri de peste 438 de milioane de lire sterline din vânzarea de bilete şi a fost văzut de aproape 7 milioane de oameni la nivel mondial.

McGuinness a înfiinţat Principle Management în 1982 şi a devenit unul dintre cei mai influenţi manageri din industria muzicală. Potrivit relatărilor din presa internaţională, McGuinness încasa 20% din veniturile trupei U2.

Potrivit lui Paul McGuinness, decizia sa ar putea părea puţin neobişnuită în condiţiile în care managerul se retrage, deşi trupa nu s-a destrămat. "Dar U2 nu s-a ghidat niciodată după astfel de reguli", a declarat Paul McGuinness pentru The New York Times.

Formaţia irlandeză U2 a anunţat recent că a lansat un nou single, după trei ani de pauză, melodia apărând pe coloana sonoră a filmului biografic "Mandela: Long Walk To Freedom". Prezentat la Festivalul Internaţional de Film de la Toronto în luna septembrie, lungmetrajul a fost realizat de regizorul britanic Justin Chadwick ("The Other Boleyn Girl", 2008) şi va avea premiera mondială pe 18 decembrie, în Franţa.

De asemenea, recent, basistul U2 Adam Clayton a dezvăluit că formaţia intenţionează să scoată un nou album până la sfârşitul lunii noiembrie, conceput ca o continuare a albumului "No Line On the Horizon" din 2009, iar piesele de pe noul disc vor aduce laolaltă mai multe ere şi epoci din cariera grupului U2.

Basistul Adam Clayton face parte din trupa U2, alături de Bono (voce şi chitară), Larry Mullen Jr. (tobe) şi chitaristul The Edge.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici