Al Pacino revine pe scena de teatru

Actorul american Al Pacino va reveni pe scena de teatru cu rolul Shylock din piesa "Neguţătorul din Veneţia", de William Shakespeare, în cadrul proiectului cultural "Shakespeare in the Park", organizat în vara anului 2010, în Central Park din New York, informează bbc.co.uk.

34 afișări
Imaginea articolului Al Pacino revine pe scena de teatru

Al Pacino revine pe scena de teatru (Imagin: Mediafax Foto/AFP)

Al Pacino, în vârstă de 69 de ani, va participa la acest proiect cultural organizat de compania newyorkeză The Public Theater, care va debuta pe 9 iunie 2010 şi va continua timp de şapte săptămâni.

Acest spectacol marchează revenirea lui Al Pacino pe scena de teatru din New York, după o pauză de şapte ani, precedenta lui apariţie datând din 2003, când actorul a jucat pe Broadway în piesa "Salome".

Pacino a interpretat personajul Shylock şi în versiunea cinematografică din 2004 a celebrei piese a lui Shakespeare, în care a jucat alături de Jeremy Irons şi Joseph Fiennes.

Directorul artistic al proiectului, Oskar Eustis, a declarat că în cadrul acestui eveniment a fost inclusă şi piesa "Poveste de iarnă", care va fi jucată alternativ cu "Neguţătorul din Veneţia".

Proiectul "Shakespeare in the Park" reprezintă un adevărat "magnet" pentru starurile de la Hollywood. În sezonul precedent, actriţa Anne Hathaway, nominalizată la Oscar anul acesta, pentru rolul din "Rachel se mărită", a jucat în piesa "A douăsprezecea noapte".

Printre celebrităţile care au participat la acest proiect cultural de-a lungul anilor s-au numărat Meryl Streep, Natalie Portman, Patrick Stewart şi Kevin Kline.

Laureat al unui premiu Oscar, în 1993, pentru rolul din filmul "Parfum de femeie", şi nominalizat la alte şapte premii ale Academiei de film americane, Al Pacino a apărut recent în "Crime justificate", alături de Robert de Niro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici