Albă ca Zăpada „politically correct”, adio „Făt-Frumos” şi cei 7 pitici

Controversă legată de cel mai recent film Disney, "Albă ca Zăpada", acuzat de denaturarea basmului ecranizat în 1937 în numele "corectitudinii politice".

4242 afișări
Imaginea articolului Albă ca Zăpada „politically correct”, adio „Făt-Frumos” şi cei 7 pitici

Sursa foto: Twitter/Click News and Media

Făt-Frumos şi cei şapte pitici au fost înlocuiţi de creaturi magice.

Daily Mail a publicat câteva fotografii realizate în timpul filmărilor, care îi înfăţişează pentru prima dată pe Albă ca Zăpada, prinţ şi cei şapte pitici. Controversa se referă la faptul că piticii sunt altfel în ceea ce priveşte înălţimea, sexul şi etnia.

Imaginile publicate de Daily Mail arată noua Albă ca Zăpada din filmul ce va fi lansat în 2024, inspirat de „Albă ca Zăpada şi cei şapte pitici”. Din povestea originală, însă, a rămas doar titlul. Albă ca Zăpada nu mai are "pielea albă ca laptele", ci este de origine latino-americană, vor fi toţi cei 7 pitici, dar nu vor mai fi pitici, iar prinţul şi-a pierdut rolul, pentru a arăta că o femeie se poate descurca perfect singură.

Protagonista filmului care urmează să fie lansat anul viitor, Rachel Zegler, a apărat modificările subliniind că basmul "trebuia modernizat".

Disney a explicat că s-a consultat cu mai mulţi membri ai comunităţii de „pitici” şi a dorit „o abordare nouă a poveştii”. Pe de altă parte, scenariul a fost scris de Greta Gerwig, regizoarea filmelor „Barbie” şi „Little Women”, o maestră în modernizarea marilor clasici ai trecutului. Chiar dacă prinţul a fost modificat şi el, Albă ca Zăpada se salvează singură şi nu are nevoie de un bărbat pe cal pentru a-şi realiza visele.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici