Alba Iulia a intrat în Cartea Recordurilor cu cea mai mare îmbrăţişare

Primarul din Alba Iulia, Mircea Hava, a primit, vineri, din partea judecătorului Guiness Book Paul Genny, certificatul care atestă înscrierea în Cartea Recordurilor a rezultatului obţinut de locuitorii din municipiu, prin "marea îmbrăţişare", la care au participat aproape zece mii de persoane.

458 afișări
Imaginea articolului Alba Iulia a intrat în Cartea Recordurilor cu cea mai mare îmbrăţişare

Alba Iulia a intrat în Cartea Recordurilor cu cea mai mare îmbrăţişare

Mircea Hava a mulţumit oamenilor pentru că au participat într-un număr atât de mare la acest record simbolic, dar şi preşedintelui Traian Băsescu, deoarece a fost "alături de Alba Iulia".

"Ca să ajungem în Cartea Recordurilor, aproape zece mii de albaiulieni au ieşit din case, s-au îmbrăţişat şi au prins în braţele lor ce au mai de preţ, Cetatea. Recordul este, de fapt, al celor care au ieşit azi din casă să spună lumii întregi «te iubim Alba Iulia»", a declarat Hava.

Potrivit oficialului Guiness Book, la marea îmbrăţişare au participat 9.758 de oameni, printre care şi preşedintele Traian Băsescu, acesta fiind înregistrat oficial cu numele şi datele de contact în listele care vor ajunge la Guiness Book.

Preşedintele Traian Băsescu a stat la Alba Iulia circa trei ore, participând la "marea îmbrăţişare".

Autorităţile din Alba Iulia au intrat în Cartea Recordurilor cu cea mai mare "îmbrăţişare de oameni" care a cuprins cetatea istorică din municipiu şi s-a întins pe o distanţă de peste patru kilometri.

Potrivit lui Mircea Hava, pentru doborârea recordului a fost nevoie de circa şapte mii de oameni, deoarece în Cartea Recordurilor este înscrisă o îmbrăţişare a peste şase mii de oameni realizată în 2005 în Mexic. Hava a adăugat că autorităţile nu sunt interesate de doborârea recordului în sine, ci de realizarea unui gest simbolic prin care cetatea istorică din municipiu să fie mediatizată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici