Albumul "21" al cântăreţei Adele, primul disc din lume vândut în peste 3 milioane de copii digitale

Albumul "21" al cântăreţei Adele continuă să doboare noi recorduri la aproape trei ani de la lansare şi a devenit primul disc din lume care s-a vândut în peste 3 milioane de copii digitale, a anunţat un reprezentant al companiei Nielsen SoundScan pentru revista Rolling Stone.

155 afișări
Imaginea articolului Albumul "21" al cântăreţei Adele, primul disc din lume vândut în peste 3 milioane de copii digitale

Albumul "21" al cântăreţei Adele, primul disc din lume vândut în peste 3 milioane de copii digitale (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Deşi acest prag psihologic este cu siguranţă unul important, faptul că vânzările pentru albumul "21" au depăşit cifra de 3 milioane de copii digitale reprezintă mai degrabă un lucru inevitabil decât o surpriză. Discul a continuat să se vândă foarte bine şi în 2013, ocupând locul al 21-lea în topul vânzărilor de albume din anul trecut, potrivit revistei Billboard, după ce a ocupat prima poziţie în topul vânzărilor din 2011 şi din 2012.

Niciun alt album de muzică nu a reuşit să ocupe primul loc în topul vânzărilor pentru doi ani consecutivi.

În 2012, acelaşi material discografic a depăşit un alt prag important prin prisma vânzărilor, când a devenit al 21-lea album din lume care s-a vândut în peste 10 milioane de copii, obţinând discul de diamant în doar 92 de săptămâni.

În ciuda succesului comercial uluitor pe care l-a avut albumul "21", Adele a rămas o prezenţă relativă tăcută pe scena muzicală a ultimilor doi ani. La sfârşitul anului 2011 cântăreaţa a suportat o intervenţie chirurgicală la nivelul coardelor vocale, însă artista britanică a revenit totuşi la scurt timp după aceea şi a înregistrat tema muzicală de pe coloana sonoră a filmului "007: Coordonata Skyfall", cel mai recent film din seria "James Bond", pentru care a fost recompensată cu premiul Oscar la categoria "cel mai bun cântec original".

În ceea ce priveşte o eventuală continuare a albumului "21", presa britanică spune că Adele lucrează deja la un nou album care ar putea fi lansat în acest an. În februarie 2013, după ce Adele a câştigat încă un premiu Grammy, la categoria "cea mai bună interpretare solo a unui cântec pop" cu piesa "Set Fire to the Rain", artista britanică a recunoscut că a participat la câteva întâlnbiri cu o serie de producători muzicali pentru a înregistra un nou album, care va fi primul ei disc de studio după ce a devenit mamă.

Adele Laurie Blue Adkins, cunoscută ca Adele, este cântăreaţă şi compozitoare. Ea a debutat la 19 ani şi s-a bucurat de un real succes comercial, fiind apreciată şi de criticii muzicali. Adele a fost prima artistă care a primit premiul Critics' Choice la BRIT Awards, iar în 2012 a câştigat şase premii Grammy. Până în prezent, ea a lansat pe piaţă două albume, "19" şi "21".

Adele, a cărei siluetă este departe de a fi una standard în showbiz, are o voce excepţională. Artista nu s-a ferit să vorbească despre suferinţele sale în dragoste în melodii precum "Someone Like You" şi "Rolling in the Deep".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici