Albumul "American Idiot" al trupei Green Day, pus în scenă pe Broadway

Un musical adaptat după albumul "American Idiot" al trupei Green Day va fi pus în scenă, în luna aprilie, la St. James Theater de pe Broadway (New York), informează variety.com.

100 afișări
Imaginea articolului Albumul "American Idiot" al trupei Green Day, pus în scenă pe Broadway

Albumul "American Idiot" al trupei Green Day, pus în scenă pe Broadway (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Primele informaţii despre adaptarea acestui musical pe Broadway au apărut la puţin timp după succesul avut în presa locală de acest spectacol, care a avut premiera în toamna anului trecut, la teatrul Berkeley Repertory din California.

Musicalul "Idiot" are la bază albumul "American Idiot" al trupei Green Day, lansat în 2004, şi prezintă povestea mereu-tânărului Everykid Jesus din Suburbia, care dezvoltă un alter ego violent, şi a traficantului de droguri St. Jimmy, care se îndrăgosteşte de anarhista Whatsername.

Trupa Green Day, formată din solistul Billie Joe Armstrong, basistul Mike Dirnt şi toboşarul Tre Cool, va asigura coloana sonoră pentru acest musical.

Albumul "American Idiot" cuprinde piesele de succes "Boulevard of Broken Dreams" şi "Wake Me Up When September Ends".

Michael Mayer, care a primit premiul Tony, în 2007, pentru regia spectacolului "Spring Awakening", va fi regizorul acestui musical. Mayer urmează să scrie scenariul în colaborare cu Billie Joe Armstrong, solistul trupei Green Day, cel care a conceput această operă punk. Coregrafia spectacolului va fi asigurată de Steven Hoggett, directorul National Theater of Scotland.

Producătorii nu au anunţat deocamdată distribuţia. Repetiţiile vor debuta pe 24 martie, la St. James Theater din New York, iar prima reprezentaţie este programată pentru 20 aprilie.

Albumul "American Idiot" s-a vândut în peste 12 milioane de exemplare în toată lumea şi a câştigat două premii Grammy. La puţin timp după lansare, şi-a atras comparaţii cu albumele clasice de rock, considerate opere-rock, precum "Tommy" al trupei The Who, care a avut un mare succes pe Broadway în 1993, sau legendarul album "The Wall" al trupei Pink Floyd, care a fost şi el adaptat pentru a deveni un musical de succes.

Al optulea album de studio al Green Day, intitulat "21 Century Breakdown", a fost lansat pe 15 mai 2009, iar trupa a plecat apoi într-un turneu mondial, după premiera din California a musicalului "American Idiot".

De-a lungul anilor, trupa Green Day a câştigat 35 de premii, dintre care trei Grammy, opt MTV Video Music Awards, două MTV Europe Music Awards, două BRIT Awards şi American Music Awards.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici