Alexander Skarsgard, favorit pentru rolul principal dintr-un nou film "Tarzan"

Actorul Alexander Skarsgard este favorit în cursa pentru obţinerea rolului principal dintr-o nouă ecranizare a aventurilor lui Tarzan, un personaj creat de Edgar Rice Burroughs, în 1912.

414 afișări
Imaginea articolului Alexander Skarsgard, favorit pentru rolul principal dintr-un nou film "Tarzan"

Alexander Skarsgard, favorit pentru rolul principal dintr-un nou film "Tarzan" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Actorul suedez, unul dintre protagoniştii serialului "True Blood", este considerat marele favorit pentru obţinerea acestui rol, informează femalefirst.co.uk.

Ceilalţi actori avuţi în vedere de producătorii noului film sunt Henry Cavill, Charlie Hunnam şi Tom Hardy, însă cineastul care va regiza acest film, David Yates, îl preferă pe Skarsgard şi le-a comunicat deja alegerea sa producătorilor de la studiourile Warner Bros.

În noul film, al cărui scenariu a fost scris de Adam Cozad, personajul Tarzan, al cărui nume european este John Clayton al III-lea, trăieşte în Anglia, după ce s-a refamiliarizat cu obiceiurile şi cu principiile societăţii occidentale.

El este rugat de regina Victoria să călătorească în Congo şi să facă echipă cu George Washington Williams, un veteran de război devenit mercenar, cu scopul de a-l opri pe un despot războinic, care a preluat controlul asupra unei mine de diamante şi care ameninţă să devasteze întreaga regiune.

Potrivit revistei Variety, regizorul David Yates - cineastul care a regizat ultimele două filme din seria "Harry Potter" - intenţionează să îl distribuie pe actorul american de culoare Samuel L. Jackson în rolul acelui mercenar.

Directorii studiourilor Warner Bros. au aprobat deja acest proiect cinematografic, care va concura cu o versiune 3D a poveştii scrise de Edgar Rice Burroughs, în care rolul personajului Tarzan va fi jucat de actorul Kellan Lutz, cunoscut graţie francizei "Twilight".

Alexander Skarsgard, fiul renumitului actor suedez Stellan Skarsgard, a devenit cunoscut graţie şerifului-vampir Eric Northman din serialul de televiziune "True Blood", produs şi difuzat de postul HBO. Actorul suedez s-a remarcat şi în câteva lungmetraje, precum "Zoolander Manechinul", "Ţapi ispăşitori", "Melancholia" şi "Battleship".

Tarzan este un personaj fictiv creat de Edgar Rice Burroughs în 1912, care a apărut în premieră în volumul de benzi desenate "Tarzan of the Apes". Tarzan este fiul unor aristocraţi englezi, debarcaţi în jungla africană, în urma unei revolte. După moartea părinţilor săi, Tarzan este crescut de un trib de primate, denumite de Burroughs "orangs", o specie necunoscută de oamenii de ştiinţă, dar care prezintă câteva caracteristici comune cu gorilele, cimpanzeii şi primele triburi de hominizi, în special o formă primitivă de limbaj. Supravieţuind în junglă de la o vârstă foarte fragedă, Tarzan are capacităţi fizice superioare celor ale atleţilor din lumea civilizată. El este înzestrat şi cu un intelect superior şi învaţă limba engleză singur, folosindu-se de cărţile pe care părinţii lui le-au adus cu ei în junglă. Tarzan întâlneşte oameni pentru prima dată atunci când devine adult. Pleacă în America (în oraşul Baltimore), dar sfârşeşte prin a fi respins de civilizaţia modernă şi decide să se întoarcă în junglă.

Volumul original a fost urmat de alte 25 de continuări şi a generat numeroase ecranizări, în care rolurile principale au fost interpretate de-a lungul anilor de actori celebri, precum Johnny Weissemuller, Christopher Lambert şi Casper Van Dien.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici