Ali Campbell (ex-UB40): Mi-ar plăcea să fac un duet cu Eminem

Ali Campbell, fostul solist al trupei UB40, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că şi-ar dori să colaboreze cu Eminem, pentru că atât el, cât şi cântăreţul american reprezintă "vocile albe ale muzicii negre" - reggae, respectiv rap.

291 afișări
Imaginea articolului Ali Campbell (ex-UB40): Mi-ar plăcea să fac un duet cu Eminem

Ali Campbell (ex-UB40): Mi-ar plăcea să fac un duet cu Eminem (Imagine: Theodor Pana/Mediafax Foto)

Ali Campbell a mai povestit că recentul său album, "Great British Songs", s-a născut dintr-o glumă. Artistul a încercat să cânte coveruri ale unor piese ale unor artişti britanici legendari, în varianta reggae. Astfel a apărut albumul, care are piese precum "Paint It Black" (Rolling Stones), "Hard Days Night" (The Beatles) şi "You Really Got Me" (The Kinks).

Campbell a mai vorbit şi despre despărţirea sa de UB40. Astfel, muzicianul a spus că unul dintre motivele plecării sale a fost faptul că nu se mai înţelegea cu managementul trupei. "M-am simţit puţin trădat", a mai spus el.

Concertul lui Ali Campbell are loc joi seară, de la ora 20.00, la Sala Palatului din Bucureşti. Fondurile obţinute în urma vânzărilor de bilete, precum şi a donaţiilor făcute de diverse companii vor fi folosite exclusiv pentru susţinerea proiectelor FARA, organizatorul evenimentului, o asociaţie de binefacere care îşi desfăşoară activitatea sub înaltul patronaj al prinţului de Wales, al actriţei Nicole Kidman şi al prinţesei Marina Sturdza.

De altfel, Jane Nichols, reprezentanta FARA, a declarat la conferinţa de presă de joi că îşi doreşte ca acest eveniment să atragă atenţia publicului român asupra organizaţiei non-guvernamentale. Aceasta a spus că, în cei 20 de ani de activitate, fundaţia a avut un buget de 5 milioane de lire sterline, 90% din această sumă provenind din Marea Britanie.

Ali Campbell are una dintre cele mai celebre voci din Marea Britanie. Ca solist al trupei de renume mondial UB40, Ali Campbell a vândut peste 60 de milioane de discuri în toată lumea, a lansat numeroase hituri, peste 40 de single-uri care au intrat în Top 40 UK, 24 de albume de studio şi a primit un premiu Ivor Novello pentru "realizări pe plan internaţional".

Printre piesele devenite clasice ale artistului se numără "One in Ten", "Red Red Wine", "Don't Break My Heart" şi "Can't Help Falling in Love".

În 2007, Ali Campbell a lansat un album solo, "Running Free", pe care a avut mulţi invitaţi, printre care Smokey Robinson, Mick Hucknall şi Sly & Robbie. Albumul a fost un succes, ajungând în Top 10 UK şi primind discul de aur.

Un an mai târziu, Ali şi-a anunţat plecarea din UB40, după 28 de ani alături de trupă, din cauza unor conflicte legate de management şi financiare. După plecarea lui Ali, Mickey Virtue, clăparul grupului UB40, şi-a dat demisia din aceleaşi motive şi este în prezent membru în trupa lui Campbell. În următoarele 18 luni, Ali şi trupa au mers în turneu în toată lumea, din Australia în Europa şi din Africa în Marea Britanie.

În iunie 2009, Ali a lansat încă un album, "Flying High", care a avut la fel de mult succes, ajungând în Top 20 UK şi primind cele mai bune recenzii din toată cariera sa. Încurajat de succesul pe care l-au avut precedentele albume, Ali a lansat în 2010 un al treilea material discografic, intitulat "Great British Songs".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici