Alice Cooper - un show complet, de la "No More Mr Nice Guy" la "Elected"

Alice Cooper a oferit, marţi seară, fanilor de la Bucureşti show-ul pentru care este recunoscut în rock, apărând demonic sau în ţinute sclipitoare, cu o mulţime de accesorii şi artificii de scenă şi cântând alături de public hituri ca "No More Mr Nice Guy", "Poison", "School's Out" şi "Elected".

743 afișări
Imaginea articolului Alice Cooper - un show complet, de la "No More Mr Nice Guy" la "Elected"

Alice Cooper - un show complet, de la "No More Mr Nice Guy" la "Elected" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Aproximativ 2.500 de oameni au asistat marţi seară la concertul susţinut de Alice Cooper la Arenele Romane din Bucureşti, potrivit organizatorilor. Mai mulţi fani au venit pictaţi cu negru în jurul ochilor, asemenea lui Alice Cooper, şi s-au arătat gata să se dezlănţuie încă de la concertul din deschidere, susţinut de Iris.

După show-ul din deschidere, încheiat în jurul orei 20.30, au început imediat pe scenă pregătirile pentru intrarea lui Alice Cooper, în spatele unei pânze mari negre, pe care era imprimată imaginea de pe afişul turneului "No More Mister Nice Guy: The Original Evil Returns".

La ora 21.00, cum era anunţat, cortina s-a lăsat, iar Alice Cooper a apărut urcat pe un fel de amvon, într-o haină neagră pe care erau montate tentacule de păianjen, şi a deschis concertul cu piesa "The Black Widow", arătând ameninţător publicului un baston cu un păianjen mare din pluş în capăt.

Asistat de doi călăi, rockerul a coborât şi s-a schimbat într-o jachetă cu multe ţinte şi a continuat cu "Brutal Planet", "I'm Eighteen", dotat cu o cârjă, "Under My Wheels" şi "Billion Dollar Babies", în timpul căreia împărţea bancnote publicului, de pe o ţepuşă, fiind aclamat întruna.

Rămas doar în pantalonii din piele şi o bluză lungă, din pânză neagră, tăiată în faţă, dezvăluind scalpul metalic pe care îl purta la curea, Alice Cooper şi-a încântat şi mai mult fanii cu "No More Mr. Nice Guy", după care şi-a aruncat bastonul în public, continuând cu piesele "Hey Stoopid" şi "It's My Body", când a apărut în celebra-i postură cu un şarpe încolăcit în jurul gâtului.

Pe "Halo of Flies", artistul a avut alături pe scenă două manechine legate, după care şi-a lăsat trupa să încingă în continuare publicul şi a revenit cu un "nou cântec", după cum era scris pe spatele jachetei în care s-a schimbat. Pe spatele cămăşii albe avea scris şi titlul melodiei - "I'll Bite Your Face Off" -, iar pe partea din faţă a ţinutei, pete de sânge, declanşându-şi "o hemoragie" în timp ce a interpretat piesa.

Din concert nu a lipsit nici balada "Only Women Bleed", pe care Alice Cooper a interpretat-o dansând cu un manechin, după care tandreţurile au încetat, iar manechinul a fost bruscat şi aruncat de colo-colo pe scenă, pe "Cold Ethyl".

Punerile în scenă s-au ţinut lanţ cu "Feed My Frankenstein", când artistul a eliberat dintr-o maşinărie o păpuşă uriaşă cu chipul său, "Wicked Young Man", asociată cu "o înjunghiere", urmată de scena ghilotinei, în prezenţa călăilor şi pe ritmuri solemne de execuţie, transformate apoi în "I Love The Dead".

Din toate acestea nu au lipsit "Poison" şi "School's Out", piesa de final, pentru care şi-a luat din nou jacheta cu ţinte şi un joben asortat, iar de pe scenă au fost aruncate în mulţime baloane mari colorate. "School's Out" a alternat cu "Another Brick in the Wall", iar la finalul interpretării, Alice Cooper s-a adresat publicului cu "Bucharest", a mulţumit şi s-a retras.

Cererile de bis au venit natural, iar artistul a reapărut pe scenă, într-o nouă jachetă argintie, cu joben, fluturând steagul României şi cântând piesa "Elected", la finalul căreia din scenă a izbucnit o explozie de confetti şi panglici colorate. După ce şi-a dat haina jos, solistul a rămas într-un tricou roşu de fotbalist, având imprimate numărul "18" şi numele "Cooper", şi astfel a mulţumit din nou şi, după mai multe plecăciuni alături de membrii trupei, a părăsit scena în aplauze şi noi cereri de bis.

Show-ul s-a încheiat în jurul orei 22.45.

O legendă a hard rockului, Alice Cooper, născut Vincent Damon Furnier, pe 4 februarie 1948, promotor al conceptului de "rock teatral", s-a întors la ce ştie să facă el mai bine cu turneul "No More Mister Nice Guy: The Original Evil Returns!".

De la primul său album solo, din 1975, "Welcome to My Nightmare", până la albume precum "The Last Temptation", din 1994, şi "Brutal Planet", din 2000, albumele-concept au fost specialitatea lui Alice Cooper. Cel mai recent album de studio, "Along Came a Spider" (2008), este istoria unui ucigaş în serie - o pânză de intrigi, înfăşurată în jurul unui hard-rock de calibru greu. Coprodus de Alice Cooper împreună cu echipa Dany Saber (Black Grape, Rolling Stones, Ozzy Osbourne, David Bowie) şi Greg Hampton (Bootsy Collins, Buckethead), albumul include piese precum "I Know Where You Live" şi "Vengeance Is Mine", ce evocă imnuri clasice din portofoliul lui Cooper - "Is it My Body" şi "Under My Wheels".

(Material realizat de Laura Mitran, laura.mitran@mediafax.ro).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici