"All the King's Men", cu Sean Penn - cel mai mare eşec cinematografic din ultimii 5 ani

Filmul "All the King's Men/ Toţi oamenii regelui" (2006), în care Sean Penn deţine rolul principal, s-a situat pe primul loc în topul celor mai mari eşecuri cinematografice din ultimii cinci ani alcătuit de Forbes, potrivit site-ului publicaţiei.

63 afișări
Imaginea articolului "All the King's Men", cu Sean Penn - cel mai mare eşec cinematografic din ultimii 5 ani

"All the King's Men", cu Sean Penn - cel mai mare eşec cinematografic din ultimii 5 ani

În 2006, versiunea cinematografică a romanului "All The King's Men/ Toţi oamenii regelui", de Robert Penn Warren, părea să fie un proiect care va avea succes. Studiourile Sony au obţinut semnăturile actorilor Sean Penn şi Kate Winslet pentru a juca în film. Sean Penn, cunoscut pentru curajul de a-şi face publice convingerile politice, era considerat interpretul cel mai potrivit pentru a-i da viaţă personajului Huey Long, un politician radical şi populist din statul american Louisiana. James Gandolfini, starul din serialul TV "Clanul Soprano", şi Jude Law au semnat şi ei pentru acest proiect cinematografic, iar Steven Zaillian, autorul scenariilor unor filme de succes, precum "Lista lui Schindler" şi "Misiune: Imposibilă", a semnat scenariul şi regia acestui lungmetraj.

Însă ceva nu a funcţionat. Cronicile pentru acest film au fost teribil de dure. Joe Morgenstern, de la The Wall Street Journal, a scris că acest film "nu are centru, nu are coerenţă, nu are suflet şi nici ruşine". Nici încasările nu au fost strălucitoare. Filmul a vândut bilete în valoare de doar 9 milioane de dolari pe plan mondial, deşi a avut un buget de 55 de milioane de dolari. Cu alte cuvinte, filmul nu a reuşit să recupereze aproximativ 84% din cheltuielile de producţie.

Aceste rezultate au plasat filmul "All The King's Men/ Toţi oamenii regelui" şi pe actorul Sean Penn în fruntea clasamentului celor mai mari eşecuri cinematografice din ultimii cinci ani.

Pentru a alcătui acest top, experţii revistei Forbes au analizat acele filme în care au jucat actori de renume - Sean Penn, Eddie Murphy, Mike Myers etc -, dar care nu au reuşit să obţină încasări suficiente pentru a-şi acoperi cheltuielile de producţie.

Datele referitoare la încasări şi bugetele estimate au fost oferite de Box Office Mojo şi de IMDB. În privinţa încasărilor, experţii Forbes au luat în calcul doar veniturile obţinute din vânzările de bilete în sălile de cinematograf, nu şi pe cele rezultate din vânzările de DVD-uri sau ale drepturilor de televiziune. Ei nu au inclus însă nici costurile de publicitate, care reprezintă adeseori o treime din bugetul unui film.

Starurile nu sunt întotdeauna vinovate de eşecul unui film. De cele mai multe ori, filmele nu au succes din cauza unor probleme organizatorice, ce apar pe parcursul "călătoriei" de la scrierea scenariului şi până la transpunerea lui pe marele ecran. Cu toate acestea, actorul principal reprezintă imaginea oficială a filmului şi acesta va trebui "să încaseze" criticile dure atunci când pelicula în care joacă nu are succes.

Dennis Quaid s-a situat pe locul al doilea în acest clasament. Filmul "The Express", din 2008, despre primul jucător de culoare câştigător al Heisman Trophy, a avut încasări de 10 milioane de dolari, pentru un buget de 40 de milioane de dolari, nereuşind să recupereze 75% din totalul bugetului de producţie.

Filmele despre competiţiile sportive din liceele americane arareori pot avea succes în afara Statelor Unite ale Americii. Însă ocupantul locului al treilea în topul Forbes, "Stay/ Rămâi cu noi", nu poate să invoce această scuză. Avându-i în distribuţie pe Ewan McGregor şi pe Naomi Watts, filmul ar fi trebuit să fie un thriller psihologic intens. În plus, pelicula a beneficiat de prezenţa regizorului Marc Foster, cunoscut pentru "Finding Neverland/ În căutarea Tărâmului de Nicăieri" şi "Monster's Ball/ Puterea dragostei". David Benioff, scenaristul filmului a avut anterior succes cu pelicula "Troia".

Cu toate acestea, o acumulare de talente nu poate să salveze un film. "Stay/Rămâi cu mine" a avut încasări de 8 milioane de dolari pe plan mondial, iar IMDB a raportat un buget de producţie estimat la 50 de milioane de dolari, însă această sumă pare mult prea mare. Specialiştii revistei Forbes au preferat să ia în calcul un buget de 30 de milioane de dolari, aşa cum au anunţat producătorii de la News Corp, însă, chiar şi aşa, filmul nu a reuşit să recupereze aproximativ 73% din cheltuielile de producţie.

Clasamentul Forbes este completat, în ordine, de filmele "Grindhouse" (nu şi-a recuperat investiţia în procent de 63%), "Imagine That" (58%), "Fântâna/ The Fountain" (54%), "Invazia/ The Invasion" (50%), "Asasinarea lui Jesse James de către laşul Robert Ford" (50%), "Calcă apăsat: Povestea lui Dewey Cox" (40%), "The Love Guru/ Gurul dragostei" (34%), "Clasa de tăntălăi/ School for Scoundrels" (31%), "Land of the Lost" (30%), "Ţi-l prezint pe Dave/ Meet Dave" (17%), "Aeon Flux" (16%) şi "Producătorii" (16%).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici