Alte două femei îl acuză pe Bill Cosby de abuz sexual

Două femei l-au acuzat, joi, pe Bill Cosby, că le-ar fi drogat în urmă cu câteva decenii, iar una a spus că actorul a agresat-o sexual, în contextul în care tot mai multe dintre show-urile acestuia sunt anulate din cauza scandalului generat de acuzaţiile care i se aduc.

86 afișări
Imaginea articolului Alte două femei îl acuză pe Bill Cosby de abuz sexual

Alte două femei îl acuză pe Bill Cosby de abuz sexual (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Peste 12 femei l-au acuzat public pe Bill Cosby de agresiune sexuală în ultimele luni, într-un scandal care a afectat grav imaginea actorului de comedie celebru pentru rolul tatălui de familie din sitcomul din anii 1980 "The Cosby Show", potrivit Reuters.

Cosby neagă acuzaţiile de agresiune sexuală, multe dintre ele datând de zeci de ani şi fiind fapte prescrise, atât din punct de vedere penal, cât şi civil.

Linda Brown şi Lise-Lotte Lublin au ieşit în public, joi, acuzându-l pe Cosby, la biroul de avocatură al Gloriei Allred, din Los Angeles, care le-a informat pe cele două femei că este prea târziu pentru a-l da în judecată pe actor.

Brown a declarat presei că l-a întâlnit pe Cosby în 1969, în Canada şi a mers în camera lui de hotel unde actorul i-a oferit un pahar cu suc care a făcut-o să îşi piardă cunoştinţa. Când s-a trezit, era goală, în pat, alături de Bill Cosby.

"Nu mă puteam mişca şi nu puteam vorbi. Mă simţeam paralizată. M-a întors şi a abuzat sexual de mine", a spus Brown. "M-am simţit ca o păpuşă de cârpă, parcă eram o păpuşă gonflabilă pentru el", a mai spus femeia.

Lublin a declarat că l-a întâlnit pe Bill Cosby în 1989, la un hotel din Las Vegas şi că acesta i-ar fi cerut să improvizeze un mic spectacol pentru a-i evalua talentul actoricesc. Cosby i-ar fi dat două băuturi alcoolice care ar fi făcut-o să fie dezorientată.

Lublin a mai spus că, la puţin timp după aceea, Cosby a luat-o în braţe. Femeia a explicat că amintirile legate de incident sunt înceţoşate, dar că ştie că s-a trezit în locuinţa personală, fără să ştie cum a ajuns acolo.

Avocata Gloria Allred a spus că Brown şi Lublin cred că Bill Cosby le-a drogat, lucru susţinut şi de alte femei în interviurile acordate în care au relatat despre întâlnirile lor cu actorul de comedie.

Avocatul lui Bill Cosby a catalogat acuzaţiile ce i se aduc actorului ca fiind "compromiţătoare" şi "defăimătoare". Avocatul nu a răspuns joi cererilor de a comenta acuzaţiile celor două femei.

Bill Cosby, în vârstă de 77 de ani, avea programat un spectacol, joi, în Bakersfield, California, dar, într-un anunţ dat publicităţii la începutul acestei săptămâni, actorul a amânat show-ul. De asemenea, un alt spectacol, programat pe 21 februarie la Pittsburgh, a fost anulat, iar organizatorii au spus că decizia a fost luată de comun acord cu Bill Cosby.

Cosby, celebru pentru personajul său supranumit "America's Dad" (Tatăl Americii, n.r.), doctorul Cliff Huxtable din serialul de comedie de succes "Cosby Show", nu a fost niciodată acuzat sau anchetat în mod oficial referitor la vreuna dintre acuzaţiile de abuz. În 2005, actorul a ajuns la o înţelegere într-un proces civil referitor la comportament sexual nepotrivit.

NBC şi Netflix au renunţat la o serie de proiecte cu Bill Cosby după apariţia acuzaţiilor, în luna noiembrie 2014. Turneul de stand-up comedy al actorului, în cadrul căruia mai multe spectacole au fost anulate, a fost de asemenea afectat.

Bill Cosby se află în atenţia presei americane de când un alt actor, Hannibal Buress, a spus că starul american este "un violator", în timpul unui spectacol, în octombrie 2014, în Philadelphia, oraşul natal al lui Cosby.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici