Amalia Enache: Nunta prinţului William cu Kate Middleton este o provocare pentru un jurnalist

Corespondentul Ştirilor Pro TV Amalia Enache, care va transmite în direct de la Londra nunta prinţului William cu Kate Middleton, spune într-un interviu acordat Pro TV Magazin că este o provocare completă pentru un jurnalist să fie în mijlocul unui astfel de eveniment.

305 afișări
Imaginea articolului Amalia Enache: Nunta prinţului William cu Kate Middleton este o provocare pentru un jurnalist

Amalia Enache: Nunta prinţului William cu Kate Middleton este o provocare pentru un jurnalist (Imagine: Mihai Dascalescu/Mediafax Foto)

După ce a transmis în direct nunta prinţului moştenitor al Spaniei Felipe cu Letizia, a venit momentul ca Amalia Enache să fie în mijlocul celui mai mare eveniment al acestui an: nunta prinţului William cu Kate Middleton.

"E pur şi simplu nunta regală a secolului şi se aşteaptă să fie cea mai urmărită transmisiune live din toate timpurile, între 2 şi 3 miliarde de oameni de pe întreg mapamondul vor urmări măcar parţial ceremonia, iar Pro TV va fi acolo şi vom transmite în direct nunta regală. Ca jurnalist, să fii în mijlocul unui astfel de eveniment este o provocare completă. Eu voi încerca să transmit de acolo starea acestei zilei, întreaga atmosferă ce înconjoară ceremoniile, umăr la umăr cu colegii mei din studio şi alături de reportajele pregătite de redactorii Ştirilor Pro TV, pentru a oferi imaginea completă a acestui eveniment", spune Amalia Enache într-un interviu acordat Pro TV Magazin.

Ea precizează că va purta la acest eveniment o ţinută potrivită rolului său, de jurnalist, dar adaptată contextului festiv.

Deşi nu vrea să intre în "corul celor care fac previziuni pe destinele unor oameni", Amalia Enache consideră că sunt şanse mari ca prinţul William şi Kate Middleton să fie fericiţi împreună.

"Ce e clar e că ei s-au ales unul pe celălalt, se cunosc deja de 10 ani, adică au o «practică» a traiului împreună. Kate, cum îi spune şi porecla de Waity Katy, e răbdătoare, o calitate, cred, necesară în această situaţie. În definitiv, sunt şanse mari ca cei doi să rupă şirul căsniciilor nefericite din familia regală britanică", spune Amalia Enache.

Ea a mai avut o experienţă similară, în urmă cu 7 ani, când a transmis pentru Pro TV, din Spania de la grandioasa nuntă a prinţului Felipe cu Letizia Ortiz. "N-am uitat o secundă din tot ce am trăit acolo", spune Amalia Enache.

De altfel, până în prezent, pentru Amalia Enache cea mai frumoasă nuntă de VIP-uri i s-a părut a fi nunta prinţului moştenitor al Spaniei Felipe cu Letizia.

"Pentru că am fost acolo, pentru că a fost încununarea unei frumoase şi autentice poveşti de dragoste şi nu în ultimul rând, pentru că am văzut doi miri fermecător de frumoşi, emoţionaţi şi fericiţi. Pentru că asta e tot ce contează la orice nuntă, de oameni simpli sau de regi, să vezi doi oameni care şi-au găsit perechea", mai spune Amalia Enache.

Pe de altă parte, Amalia Enache mărturiseşte că nunta pe care şi-a imaginat-o pentru ea nu are nicio legătură cu ce se va întâmpla la căsătoria prinţului William cu Kate Middleton.

"Sunt lumi atât de diferite, cea în care trăim noi «muritorii de rând» şi aceasta, monarhică. Nu, nu m-am visat niciodată în chip de prinţesă. Şi nu mă dau în vânt nici după nunţile româneşti. Nici după situaţiile protocolare, în general. Sunt fundamental o adeptă a trăirilor intense la care să-i faci părtaşi pe cei care contează cu adevărat pentru tine", mai spune Amalia Enache.

Kate Middleton, în vârstă de 29 de ani, şi prinţul William, în vârstă de 28 de ani, al doilea în ordinea succesiunii la tronul Marii Britanii, s-au cunoscut în 2001 la universitatea scoţiană St. Andrews, dar relaţia lor, care a început în 2003, a fost întreruptă de o scurtă despărţire în anul 2007. William, fiul cel mare al prinţesei Diana, decedată în 1997, şi Kate Middleton s-au logodit în luna octombrie 2010, cu ocazia unei vacanţe private pe care au petrecut-o în Kenya.

Căsătoria lui Kate Middleton cu prinţul William - pe 29 aprilie 2011, la catedrala Westminster din Londra, în prezenţa a aproximativ 1.900 de invitaţi - va avea loc la 30 de ani de la somptuoasa căsătorie dintre prinţul Charles şi prinţesa Diana, celebrată în 1981, la Catedrala Saint-Paul din Londra. Cuplul a divorţat în 1996, iar prinţesa Diana a murit în urma unui accident de automobil, la Paris, în 1997. Ulterior, Charles s-a căsătorit cu Camilla, o veche prietenă a sa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici