"Amour" - cel mai romantic cuvânt din lume

"Amour", termenul francez pentru "iubire", a fost desemnat cel mai romantic cuvânt din lume, în urma unui sondaj realizat în rândul lingviştilor.

102 afișări
Imaginea articolului "Amour" - cel mai romantic cuvânt din lume

"Amour" - cel mai romantic cuvânt din lume (Imagine: Mediafax Foto)

"Amour" a surclasat cuvântul "amore", echivalentul lui italian, deşi italiana a fost desemnată cea mai romantică limbă din lume.

De asemenea, italienii domină şi în topul celor mai romantice cuvinte din lume, per total.

Astfel, "bellissima", care în italiană înseamnă "foarte frumoasă", s-a situat pe locul al treilea în topul celor mai romantice cuvinte din lume, în timp ce "tesoro", care înseamnă "comoară", s-a situat pe locul al patrulea.

Sondajul a fost realizat de Today Translations, din Londra, în rândul a 320 dintre lingviştii institutului, cu câteva zile înainte de Valentine's Day.

A doua cea mai romantică limbă din lume este franceza, urmată de spaniolă şi engleză, pe locul al treilea.

Lingviştii au făcut şi un top al celor mai puţin romantice - din punct de vedere sonor - modalităţi de a spune "Te iubesc", în diverse limbi străine.

Pe primul loc în acest top s-a situat japoneza - "watakushi-wa anata-wo ai shimasu", urmată de galeză - "rydw i'n dy garu di" şi klingoniană - "qaparha", vorbită în universul "Star Trek".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici