Amy Winehouse, pe lista tinerilor muzicieni milionari din Marea Britanie

Cântăreaţa britanică Amy Winehouse s-a alăturat elitei muzicienilor milionari din Marea Britanie, cu o avere de 10 milioane de lire sterline (12,5 milioane de euro), potrivit rezultatelor topului realizat anual de publicaţia Sunday Times.

31 afișări
Imaginea articolului Amy Winehouse, pe lista tinerilor muzicieni milionari din Marea Britanie

Amy Winehouse, pe lista tinerilor muzicieni milionari din Marea Britanie (Imagine: Mediafax Foto)

Turbulenta cântăreaţă a constituit unul dintre subiectele preferate ale tabloidelor britanice, mai mult pentru scandalurile provocate decât pentru muzica sa. Cântăreaţa cu o voce excepţională este cunoscută pentru problemele sale legate de consumul de droguri, alcool, tendinţa de automutilare, anorexie şi bulimie.

Amy Winehouse a efectuat deja câteva cure scurte de dezintoxicare, de doar câteva zile: în august, septembrie şi noiembrie 2007 şi la începutul acestui an.

Însă Winehouse a câştigat şi cele mai importante cinci premii la ediţia din 2008 a premiilor Grammy, pentru cea mai bună înregistrare şi cel mai bun cântec - "Rehab" -, revelaţia anului, cea mai bună artistă pop solo şi cel mai bun album pop - "Back to Black", cu care a devenit celebră la nivel internaţional.

Câştigătoarea concursului de tinere talente Leona Lewis este o altă nouă prezenţă în topul tinerilor muzicieni milionari, cu o avere de 6 milioane de lire sterline (7,5 milioane de euro), câştigată după ce a cucerit topurile din SUA.

În topul tinerilor muzicieni milionari din Marea Britanie conduce Dhani Harrison, datorită moştenirii de 160 de milioane de lire sterline (200,7 milioane de euro) primită de la tatăl său, chitaristul George Harrison, fost membru Beatles.

În acelaşi top au mai fost incluşi artiştii Katie Melua (18 milioane de lire sterline - 22,5 milioane de euro), Joss Stone (12 milioane de lire sterline - 15 milioane de euro), Craig David (10 milioane de lire sterline - 12,5 milioane de euro), Corinne Bailey Rae (6 milioane de lire sterline - 7,5 milioane de euro), Natasha Bedingfield (6 milioane de lire sterline - 7,5 milioane de euro).

Editorul Sunday Times, Philip Beresford, spune însă că tinerii cântăreţi mai au mult de muncă până să-i ajungă pe monştrii sacri ai muzicii britanice, precum Mick Jagger şi Sting, care reuşesc încă să vândă bilete scumpe pentru concerte care umplu stadioanele.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici