Anca Boagiu, la Târgul Mărului de la Fălticeni. Ministrul Transporturilor a cumpărat doi saci cu fructe

Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, şi preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, au participat, sâmbătă, la Fălticeni, la deschiderea "Târgului Mărului", iar ministrul a recomandat consumul de mere autohtone şi a cumpărat doi saci cu mere din soiurile "Golden" şi "Florina".

328 afișări
Imaginea articolului Anca Boagiu, la Târgul Mărului de la Fălticeni. Ministrul Transporturilor a cumpărat doi saci cu fructe

Anca Boagiu (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Ministrul Transporturilor şi preşedintele CJ Suceava au participat, sâmbătă, la deschiderea "Târgului Mărului", organizat în zona centrală a municipiului Fălticeni.

Ministrul a cumpărat cu această ocazie doi saci cu mere din soiurile Golden şi Florina şi a spus că va duce fructele mamei sale, căreia îi plac foarte mult merele.

Ea a vizitat standurile din târg şi a discutat cu producătorii, iar de la un stand al Colegiului Tehnic "Mihai Băcescu" a cumpărat o traistă şi două feţe de masă confecţionate manual de elevi ai liceului.

Anca Boagiu a declarat că merele româneşti sunt foarte bune şi a recomandat consumul de mere autohtone.

La rândul său, Gheorghe Flutur a spus că de la an la an merele din bazinul pomicol Fălticeni sunt tot mai căutate şi producătorii au desfacere, inclusiv în şcoli în condiţiile în care producători din zona Fălticeni au câştigat licitaţia pentru merele ce sunt oferite elevilor printr-un program guvernamental.

El a mai spus că acţiunile de promovare a produselor bucovinene au inclus şi merele din zona Fălticeni şi a subliniat că mărul a devenit un simbol al mărcii "Produs în Bucovina".

Flutur a anunţat că, săptămâna viitoare, în Parcul Titan din Bucureşti, Asociaţia "Produs în Bucovina" va fi prezentă cu standuri de produse tradiţionale bucovinene, inclusiv mere din zona Fălticeni.

Câteva zeci de producători de mere din Bazinul pomicol Fălticeni participă, sâmbătă şi duminică, la "Târgului Mărului", la acest târg fiind prezente şi standuri ale unor producători locali de brânzeturi, preparate din carne, dar şi piscicultori.

Pe parcursul celor două zile, vor fi organizate şi spectacole de muzică şi dansuri populare ale unor formaţii din Fălticeni şi Suceava.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici