Anda Adam şi Class, împiedicaţi să intre în Republica Moldova (Video)

Cântăreaţa Anda Adam şi membrii formaţiei Class au fost împiedicaţi, sâmbătă, să intre în Republica Moldova, unde urmau să susţină un concert în aer liber, într-o localitate de lângă Chişinău.

48 afișări
Imaginea articolului Anda Adam şi Class, împiedicaţi să intre în Republica Moldova (Video)

Anda Adam (Imagine: Liviu Maftei/Mediafax Foto)

"Încă suntem aici. Pur şi simplu ne-au gonit de acolo. Nu ni s-a dat nicio explicaţie. Pur şi simplu ni s-a spus că nu putem să trecem în partea cealaltă", a declarat pentru MEDIAFAX Anda Adam, în jurul orei 18.30.

"Avem un act prin care dovedim că suntem invitaţi să cântăm acolo - eu şi formaţia Class", a adăugat aceasta. "Ne-au ţinut cam două ore traşi undeva pe partea dreaptă. Apoi ne-au dat înapoi paşapoartele şi ne-au spus că nu putem intra la ei în ţară. Nu ştiu dacă are rost să insistăm", a mai spus Anda Adam.

Sâmbătă, 26 de cetăţeni români au fost întorşi de la graniţa cu Republica Moldova, numărul total al persoanelor care nu au putut intra pe teritoriul moldovean ajungând la 250, de joi dimineaţă, a declarat purtătorul de cuvânt al Direcţiei Poliţiei de Frontieră (DFP) Iaşi, comisar-şef Vasilica Tătaru.

Purtătorul de cuvânt al DFP Iaşi a precizat că motivele vameşilor moldoveni de a le interzice accesul cetăţenilor români sunt diverse, cel mai frecvent fiind cel legat de lipsa unei invitaţii de la o persoană din Republica Moldova.

"Le cer în vamă cetăţenilor români să prezinte o invitaţie de la o persoană din Republica Moldova. Vameşii moldoveni susţin că, altfel, călătoria acestor oameni nu se justifică. De asemenea, li se cere la graniţă asigurarea medicală", a mai spus purtătorul de cuvânt al DFP Iaşi.

Video Stirileprotv.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici