Anderson Cooper, jurnalist vedetă al postului CNN, a anunţat că este homosexual

Anderson Cooper, unul dintre jurnaliştii vedetă ai postului de televiziune american CNN, a anunţat în mod public, luni, că este homosexual şi a afirmat că este "fericit, împăcat cu propria persoană şi mândru" de ceea ce este.

454 afișări
Imaginea articolului Anderson Cooper, jurnalist vedetă al postului CNN, a anunţat că este homosexual

Anderson Cooper (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Anderson Cooper, în vârstă de 45 de ani, a confirmat astfel ceea ce mulţi americani ştiau deja, într-un comunicat de presă trimis unui coleg jurnalist - ce a fost postat pe site-ul publicaţiei The Daily Beast -, care îi ceruse să comenteze faptul că mai multe celebrităţi şi-au dezvăluit orientarea sexuală.

"Chiar dacă profesia mă aduce în domeniul public, încerc să păstrez un anumit nivel de discreţie în viaţa mea privată", afirmă Anderson Cooper.

"Dar, în ultima vreme, a devenit clar faptul că, dacă aş păstra tăcerea asupra unor aspecte din viaţa mea privată un timp prea îndelungat, aş putea da impresia că încerc să ascund ceva, iar acest fapt nu ar fi adevărat", a adăugat el.

"Sunt homosexual, întotdeauna am fost, întotdeauna voi fi şi nu aş putea fi mai fericit, mai împăcat cu propria persoană şi mai mândru", a spus Cooper.

Anderson Cooper este animatorul vedetă al emisiunii zilnice "Anderson Cooper 360" difuzată de postul CNN.

Într-un alt comunicat făcut public luni, jurnalistul a subliniat faptul că întotdeauna a fost "foarte deschis şi onest" în privinţa acestui aspect din viaţa lui privată cu prietenii, familia şi colegii săi.

"Într-o lume ideală, nu cred că acest lucru i-ar interesa pe oameni, dar cred că este important să ieşi din umbră şi să faci acest anunţ", a spus prezentatorul american.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici