Andrej Pejic, un cunoscut top-model masculin, şi-a făcut operaţie de schimbare de sex

Andrej Pejic, un cunoscut top-model masculin în vârstă de 22 de ani, născut în Bosnia, a suportat o operaţie de schimbare de sex şi a adoptat prenumele Andreja, făcând astfel primii paşi pentru a deveni femeie.

1587 afișări
Imaginea articolului Andrej Pejic, un cunoscut top-model masculin, şi-a făcut operaţie de schimbare de sex

Andrej Pejic, un cunoscut top-model masculin, şi-a făcut operaţie de schimbare de sex (Imagine: Hepta)

Renumit pentru aspectul lui androgin, Andrej Pejic a suportat intervenţia chirurgicală în urmă cu câteva luni şi a vorbit despre această experienţă într-un interviu pe care l-a acordat revistei People, informează contactmusic.com.

"Vreau să spun povestea mea lumii întregi, pentru că eu cred că am o responsabilitate socială. Sper că, atunci când eşti sincer, această chestiune va deveni mai puţin problematică. În trecut, mi-am păstrat visele şi imaginaţia pentru mine şi am devenit un actor destul de bun, jucând rolul unui băiat. Însă ascundeam ceea ce eram în realitate", spune top-modelul.

Crescut în Melbourne, Andrej Pejic a descoperit la vârsta de 13 ani că nu era singura persoană transgender din lume. "Am mers într-o bibliotecă şi am căutat pe Google «schimbare de sex», iar viaţa mea s-a schimbat în acel moment. Internetul mi-a oferit informaţia, mi-a spus că există cuvinte şi termeni medicali care descriu sentimentele mele", a spus acesta.

Andrej Pejic şi-a lansat cariera de top-model în 2011, lucrând cu mai mulţi designeri celebri, inclusiv cu Jean-Paul Gaultier. La începutul anului 2013, modelul a început să "reevalueze" anumite aspecte din viaţa sa: "Eram mândru de cariera mea de model nonconformist, dar visul meu cel mai mare era să mă simt confortabil în propriul meu corp. A trebuit să fiu sincer cu mine însumi, iar cariera va trebui să se adapteze la această situaţie", a mai spus acesta.

A efectuat operaţia de schimbare de sex în Statele Unite şi spune că acum este mai fericit ca niciodată: "Am fost fericit când a venit momentul să fac acest pas. Acum mă simt mai confortabil ca niciodată. Mă simt bine 100%".

Andrej Pejic a fost remarcat la vârsta de 17 ani şi a devenit cunoscut în industria modei în calitate de model masculin androgin. În ianuarie 2011, la Săptămâna Modei de la Paris, Andrej Pejic a defilat pe podium şi a prezentat articole vestimentare atât din colecţia masculină, cât şi din colecţia feminină, a casei Jean-Paul Gaultier. Ulterior, modelul de origine bosniacă a prezentat colecţii masculine ale casei Marc Jacobs. În 2013, Andrej Pejic a apărut alături de actriţa Tilda Swinton şi de David Bowie în videoclipul "The Stars (Are Out Tonight)" al celebrului cântăreţ britanic.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici