Andrew Lloyd Webber: Tratamentul contra cancerului de prostată m-a făcut să devin impotent

Compozitorul britanic Andrew Lloyd Webber a mărturisit într-un interviu recent că nu va mai putea niciodată să facă sex, deoarece tratamentul pe care l-a urmat anul trecut contra cancerului de prostată l-a făcut să devină impotent, informează mirror.co.uk.

132 afișări
Imaginea articolului Andrew Lloyd Webber: Tratamentul contra cancerului de prostată m-a făcut să devin impotent

Andrew Lloyd Webber: Tratamentul contra cancerului de prostată m-a făcut să devină impotent (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Andrew Lloyd Webber a fost diagnosticat cu cancer la prostată la sfârşitul lui octombrie 2009. Deşi viaţa lui sexuală nu va mai fi niciodată ca în trecut după ce medicii i-au extirpat această glandă, compozitorul britanic, tată a cinci copii şi aflat la a treia căsătorie, a demonstrat recent că nu şi-a pierdut simţul umorului.

"Sunt un «idol al femeilor» care nu mai poate să facă sex. M-am resemnat cu ideea aceasta. Consider totuşi că am avut un mare noroc că nu m-am dus pe lumea cealaltă", a declarat compozitorul în vârstă de 63 de ani, într-un interviu acordat jurnalistului Piers Morgan pentru emisiunea "Life Stories" de pe postul de televiziune ITV1.

În acest interviu, compozitorul britanic a declarat că s-a sfătuit cu actuala lui soţie, Madeleine Gurdon, şi au decis împreună să nu apeleze la diversele tehnici de stimulare sexuală - inclusiv o pompă peniană - ce le-au fost propuse de specialişti, deoarece "acele drăcovenii erau mult prea îngrozitoare când te uitai la ele".

La 13 luni după ce a fost declarat complet vindecat de către medici, Andrew Lloyd Webber a declarat: "Am analizat alternativele. Am mers la o clinică de educaţie sexuală pentru persoanele care nu mai au prostată, iar terapeuta de acolo era foarte simpatică. Mi-a spus: «Poţi să încerci şi Viagra. Poţi să le încerci pe toate şi să vezi dacă vor funcţiona». Apoi a scos acea drăcovenie, un fel de pompă, care, se pare, că a apărut şi într-un film din seria «Austin Powers». I-am spus că nu pot folosi aşa ceva şi că va trebui să trăiesc fără acel lucru. În astfel de situaţii nu ai de ales şi trebuie să râzi de ele".

Renumitul compozitor, a cărui avere este estimată la 700 de milioane de lire sterline, a mărturisit că a fost mai degrabă şocat de perspectiva de a-şi pierde viaţa sexuală decât de faptul că a fost diagnosticat cu cancer.

"Atunci când mi-am făcut controlul, mi-au spus că ar trebui să fac o biopsie. Mă pregăteam încă de atunci pentru acest lucru. Efectul principal este, desigur, faptul că nu mai poţi să faci sex. E principalul lucru. Însă la un moment dat mi-am spus: sunt încă în viaţă, am muzica mea, am copiii mei, sunt cel mai fericit om din lume. Dacă aş fi lăsat-o (prostata, n.r.), exista un risc mare ca acum să mă aflu la secţia de chimioterapie, iar acest lucru ar fi fost un coşmar. Consider totuşi că am avut un mare noroc şi că nu m-am dus pe lumea cealaltă", a adăugat muzicianul.

Andrew Lloyd Webber este tatăl a cinci copii: Imogen, în vârstă de 33 ani, şi Nicholas, în vârstă de 31 ani, cu prima lui soţie Sarah Hugill, şi Alastair, în vârstă de 18 ani, William, de 16 ani, şi Isabella, de 13 ani, cu actuala lui soţie Madeleine. Cea de-a doua soţie a compozitorului a fost cântăreaţa Sarah Brightman.

Andrew Lloyd Webber a fost diagnosticat cu cancer la prostată în octombrie 2009. Compozitorul a fost operat o lună mai târziu şi, în ciuda faptului că a fost declarat apoi vindecat complet, face cu regularitate controale medicale.

Printre musicalurile de succes ale renumitului compozitor britanic se numără o continuare a spectacolului "Fantoma de la Operă", "Jesus Christ Superstar", "Cats" şi "Starlight Express".

Cancerul la prostată este cel mai des întâlnit tip de cancer la bărbaţi în Marea Britanie. Peste 35.000 de noi cazuri sunt depistate în fiecare an - pacienţii fiind de regulă bărbaţi trecuţi de 50 de ani -, iar peste o treime dintre aceştia mor din cauza acestei maladii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici