Ang Lee - preşedintele juriului Festivalului de Film de la Veneţia (Video)

Juriul celei de-a 66-a ediţii a Festivalului de Film de la Veneţia, ce va avea loc între 2 şi 12 septembrie, va fi prezidat de cineastul taiwanez Ang Lee, recompensat cu două premii Leul de Aur, pentru "Lust, Caution" şi "Brokeback Mountain - O iubire secretă".

9 afișări
Imaginea articolului Ang Lee - preşedintele juriului Festivalului de Film de la Veneţia (Video)

Ang Lee - preşedintele juriului Festivalului de Film de la Veneţia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Născut în Taiwan şi stabilit în Statele Unite din 1978, Ang Lee este unul dintre regizorii care au reuşit cel mai bine "să stabilească un dialog între culturile cinematografice ale Orientului şi Occidentului", potrivit organizatorilor.

Ang Lee a obţinut Leul de Aur la ediţia din 2007 a Mostrei veneţiene, pentru filmul "Lust, Caution", o poveste de spionaj şi de dragoste care se întâmplă în oraşul Shanghai al anilor '40, inspirată din romanul cu acelaşi titlu al lui Eileen Chang.

Cineastul taiwanez câştigase deja, în 2005, premiul Oscar pentru filmul "Brokeback Mountain - O iubire secretă", cu Heath Ledger şi Jake Gyllenhaal.

Ang Lee, în vârstă de 54 de ani, a mai regizat peliculele "Ingredientele vieţii/ Eat Drink Man Woman" (1994), "Raţiune şi simţire" (1995), bazat pe un roman de Jane Austen, "Ride with the Devils" (1999) şi "Tigru şi dragon" (2000), câştigător a patru premii Oscar.

În 2008, juriul Festivalului de Film de la Veneţia a fost prezidat de cineastul german Wim Wenders.

Citeşte şi:

Ang Lee va face un film despre festivalul Woodstock

Filme selectate la Mostra de la Veneţia în 2008

Căştigătorii ediţiei din 2008 a Festivalul de Film de la Veneţia

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici