Angela Gheorghiu a scris despre Bucureşti în Louis Vuitton City Guides

Bucureştiul a fost inclus ca nouă destinaţie în cea mai recentă ediţie a Luis Vuitton City Guides - o colecţie de ghiduri turistice care prezintă destinaţii de top precum Mumbai, Miami, New York, Paris şi Tokyo -, soprana Angela Gheorghiu fiind aleasă să scrie despre Capitala României.

84 afișări
Imaginea articolului Angela Gheorghiu a scris despre Bucureşti în Louis Vuitton City Guides

Angela Gheorghiu a scris despre Bucureşti în ultima ediţie a Louis Vuitton City Guides (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Cunoscuta casă de modă Luis Vuitton, faimoasă încă de la jumătatea secolului XIX pentru genţile şi geamantanele sale, a ales-o pentru ediţia 2009 a ghidurilor sale turistice pe celebra soprană Angela Gheorghiu, care a povestit despre Bucureşti, Capitala fiind o nouă destinaţie inclusă în European City Guide.

Potrivit site-ului LVMH (Moët Hennessy • Louis Vuitton), ediţia 2009 a ghidurilor este una aniversară, care marchează zece ani de la apariţia primelor City Guides.

Colecţia despre oraşele europene cuprinde 32 de destinaţii, şase dintre acestea prezentate pentru prima dată în 2009: Bucureşti, Glasgow, Lausanne, Palermo, Manchester şi Saint-Tropez.

Pe lângă faimoasa cântăreţă de operă, actriţa Monica Belluci a fost aleasă să povestească despre Roma, sommelier-ul Georges dos Santos a dezvăluit câteva secrete ale gastronomiei din Lyon, iar decoratorul Simon Doonan a scris despre New York. Colecţia de ghiduri a inclus un total de 30 de celebrităţi care şi-au oferit părerile personale asupra oraşelor pe care le iubesc.

Angela Gheorghiu este deja un "superstar" al operei internaţionale, fiind, totodată, unul dintre cei mai bine vânduţi artişti români de muzică clasică.

Lansarea sa în străinătate a avut loc în 1992, la Covent Garden, cu "Boema" de Puccini. În acelaşi an, a debutat pe scenele renumitelor Metropolitan Opera din New York şi Staatsoper din Viena.

De atunci, soprana a cântat pe cele mai mari scene ale lumii.

Angela Gheorghiu s-a născut pe 7 septembrie 1965, la Adjud, şi a absolvit cursurile Academiei de Muzică din Bucureşti. Ea este căsătorită cu tenorul francez Roberto Alagna.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici