Angelina a cerut Thailandei să-i primească pe refugiaţii musulmani din Myanmar

Actriţa americană Angelina Jolie, ambasador al bunăvoinţei din partea Înaltului Comisariat pentru Refugiaţi din cadrul ONU, a cerut Thailandei să-i primească pe refugiaţii musulmani din Myanmar.

69 afișări
Imaginea articolului Angelina a cerut Thailandei să-i primească pe refugiaţii musulmani din Myanmar

Angelina a cerut Thailandei să-i primească pe refugiaţii musulmani din Myanmar

Atitudinea autorităţilor thailandeze faţă de comunitatea Rohingyas, o minoritate musulmană persecutată în Myanmar, unde majoritatea populaţiei este budistă, a fost amplu criticată, pe măsură ce au fost descoperite tot mai multe dovezi ale acţiunilor armatei thailandeze, care a forţat sute de oameni să ia calea exilului pe mare.

Jolie a făcut acest apel cu ocazia vizitei într-o tabără din nordul Thailandei, care adăposteşte aproximativ 111.000 de creştini din etnia Karen, refugiaţi şi ei tot din Myanmar.

"Am vizitat tabăra Ban Mai Nai Soi şi am văzut cât au fost de ospitalieri thailandezii cu cei 111.000 de refugiaţi Karen şi Karenni de-a lungul anilor, iar acest lucru mă face să sper că Thailanda va fi la fel de generoasă şi cu refugiaţii Rohingya, care ajung astăzi pe ţărmul ei", a declarat Angelina Jolie, joi, într-un comunicat emis de Înaltul Comisariat pentru Refugiaţi din cadrul ONU (UNHCR).

De când a devenit ambasador al bunăvoinţei pentru această agenţie, cu sediul la Geneva, în 2001, Jolie a vizitat peste 20 de tabere de refugiaţi din Irak, Afganistan, Pakistan şi Sudan.

Două bărci cu refugiaţi Rohingya au ajuns pe ţărmul Indoneziei în această săptămână. Refugiaţii au declarat că au fost mai întâi adunaţi în grupuri, apoi maltrataţi de armata thailandeză, care i-a alungat pe mare la bordul unor ambarcaţiuni vechi şi fără motor.

Armata thailandeză a recunoscut că a remorcat în larg sute de refugiaţi şi că i-a lăsat să plutească în derivă, dar a insistat asupra faptului că aceştia aveau suficiente resurse de apă şi hrană şi a negat informaţia potrivit căreia motoarele bărcilor ar fi fost sabotate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici