Angelina Jolie şi Johnny Depp, incluşi în Guinness World Records 2010 - GALERIE FOTO

Angelina Jolie şi Johnny Depp se numără printre numele celebre de la Hollywood care au fost incluse în Guinness World Records 2010, editorii hotărând ca ediţia de anul viitor să celebreze astfel primul deceniu al secolului XXI, informează prnewswire.com.

232 afișări
Imaginea articolului Angelina Jolie şi Johnny Depp, incluşi în Guinness World Records 2010 - GALERIE FOTO

Angelina Jolie şi Johnny Depp, incluşi în Guinness World Records 2010 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Angelina Jolie

Unul dintre recordurile incluse în ediţia din 2010 a Guinness World Records aparţine Angelinei Jolie, una dintre vedetele cel mai bine plătite din lume, care a primit titlul de cea mai influentă actriţă.

Este pentru a doua oară consecutiv când Angelina Jolie se situează în fruntea acestui clasament, după ce, anul trecut, şi iubitul ei, Brad Pitt, se situa în fruntea topului celor mai puternici actori.

Brad Pitt

În 2009, însă, Brad Pitt a fost întrecut de Johnny Depp, desemnat cel mai puternic actor în urma succesului înregistrat de cele mai recente filme ale sale, printre care şi cele din franciza de succes "Piraţii din Caraibe".

Johnny Depp

"De la vrăjitori şi super-eroi la vampiri şi vulcanieni, acesta a fost un deceniu fantastic pentru Hollywood, iar Guinness World Records a fost aici ca să imortalizeze acest lucru", a declarat Craig Glenday, editorul-şef al Guinness World Records.

Franciza "Harry Potter" i-a adus în lumina reflectoarelor pe Daniel Radcliffe şi Emma Watson, a căror ascensiune a urmat traiectoria de succes a francizei create de J. K. Rowling.

Daniel Radcliffe a fost desemnat cel mai profitabil actor din ultimul deceniu, tânărul britanic fiind prezent în lungmetraje care au generat, în medie, încasări de 558 de milioane de dolari fiecare.

Daniel Radcliffe

La rândul ei, Emma Watson este actriţa cu cea mai mare medie de încasări din box office, ea apărând pe afişul a şase dintre filmele ale căror încasări au trecut de 753,7 milioane de dolari.

Emma Watson

În privinţa celor mai vizionate filme ale ultimului deceniu, Guinness World Records a decis că cea mai recentă parte a francizei "Star Trek" a înregistrat cele mai multe descărcări ale trailerului în decurs de 24 de ore, 1,8 milioane, pe apple.com, în prima zi de la lansare. Totodată, filmul a înregistrat peste cinci milioane de descărcări ale trailerului în primele cinci zile de la lansare.

"Amurg/ Twilight" a fost desemnat filmul regizat de o femeie care a înregistrat cele mai mari încasări.

Din ediţia 2010 a Guinness World Records nu lipseşte Sylvester Stallone, desemnat actorul cu cele mai multe nominalizări la categoria "cea mai proastă interpretare masculină" a premiilor Zmeura de Aur, după ce a obţinut zece din cele 30 de nominalizări.

Sylvester Stallone

De cealaltă parte, Ben Stiller este actorul cu cele mai multe nominalizări la premiile Zmeura de Aur într-un singur an, el stabilind un adevărat "record" în 2004, când a fost nominalizat pentru cinci filme: "Surpriză: vine Polly!", "Un ştirist legendar: Ron Burgundy", "Păzea la minge!", "Invidie" şi "Poliţişti fără maniere".

Ben Stiller

Volumul Guinness World Records 2010 va fi disponibil pe piaţă din 17 septembrie 2009.

Site-ul www.guinnessworldrecords.com oferă mai multe informaţii despre Guinness World Records 2010, despre modul în care se poate participa la Guinness World Records Day 2009 şi despre modalitatea de votare a recordurilor preferate.

Titlurile de "cel mai puternic actor" şi "cea mai puternică actriţă" se bazează pe rezultatele care centralizează căutările din ultimele 12 luni pe Google, Yahoo! şi Factiva, numărul ştirilor apărute pe IMDB PRO, câştigurile publicate în revista Forbes şi acţiunile afişate în Celebdaq.

Guinness World Records reprezintă autoritatea universal recunoscută în domeniul înregistrării recordurilor pe plan mondial.

Apărută pentru prima dată în 1955, cartea anuală Guinness World Records este, în prezent, publicată în peste 100 de ţări şi în 25 de limbi, fiind unul dintre cele mai populare volume, cu peste 3 milioane de copii vândute anual în lume.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici