Angelina Jolie spune că anularea autorizaţiei de filmare în Bosnia este rezultatul unei neînţelegeri

Angelina Jolie a dorit, vineri, "să clarifice neînţelegerea" privind scenariul filmului pe care dorea să-l realizeze parţial în Bosnia, după ce autorităţile locale i-au anulat autorizaţia de filmare, potrivit unui mesaj difuzat de UNHCR.

29 afișări
Imaginea articolului Angelina Jolie spune că anularea autorizaţiei de filmare în Bosnia este rezultatul unei neînţelegeri

Angelina Jolie spune că anularea autorizaţiei de filmare în Bosnia este rezultatul unei neînţelegeri (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Angelina Jolie, care este ambasadoare a bunăvoinţei din partea Înaltului Comisariat pentru Refugiaţi din cadrul ONU (UNHCR), a dorit să le întâlnească pe femeile victime ale războiului izbucnit în fosta Iugoslavie (1992 - 1995).

"Am un mare respect pentru munca asociaţiei «Femei victime ale războiului» şi pentru ce a realizat şi aş vrea să am ocazia de a le vorbi personal pentru a clarifica neînţelegerea stârnită de acest proiect", a spus actriţa.

Alegerea de a face un film despre această regiune şi de a-i plasa acţiunea în timpul acestui război "are ca obiectiv să reamintească oamenilor ce s-a întâmplat (în Bosnia), în urmă cu puţin timp şi de a acorda mai multă atenţie supravieţuitorilor", a mai spus Jolie în mesajul său.

"Sper ca oamenii să se abţină de la comentarii înainte să vadă filmul", a mai spus Angelina Jolie.

Potrivit presei locale, filmul prezintă povestea de dragoste dintre o musulmană violată şi atacatorul său, un sârb. "Este o minciună. Între miile de mărturii ale femeilor violate în timpul războiului, nu există niciuna care să prezinte o poveste de dragoste între victimă şi călăul ei", a declarat Bakira Hasecic, preşedinta asociaţiei "Femei victime ale războiului" din Sarajevo.

Totuşi, vineri, Hasecic a declarat pentru AFP că acceptă să se întâlnească cu Angelina Jolie: "Vrem să ne arate scenariul pentru a vedea dacă acesta conţine elemente care falsifică istoria şi adevărul".

Anularea autorizaţiei de filmare în Bosnia a debutului Angelinei Jolie în regia de lungmetraj a creat nemulţumire în rândul fanilor acesteia, care se bucurau de venirea celebrei actriţe în ţara lor.

O actriţă din Bosnia, Zana Marjanovic, angajată pentru a juca rolul principal, a declarat că este vorba de o "poveste de dragoste care are loc în timpul războiului din Bosnia" şi "nu promovează opinii politice".

Actriţa americană a început deja filmările, în calitate de regizoare, în Ungaria, şi aştepta să continue lucrul, în noiembrie, în Bosnia, potrivit coproducătorului bosniac Edin Sarkic. Acesta a mai spus că autorităţile nu reveniseră vineri asupra deciziei de anulare a autorizaţiei de filmare. "Mi-au spus să am răbdare", a subliniat el, declarându-se mai degrabă sigur că lucrurile se vor rezolva.

Potrivit publicaţiei Variety, filmul prezintă o simplă poveste de dragoste dintre un sârb şi o bosniacă, la începutul războiului, şi influenţa conflictului asupra relaţiei lor.

Angelina Jolie, în vârstă de 35 de ani, este totodată producătoarea şi scenarista acestui film cu care debutează ca regizor.

Actriţa a anunţat că va regiza şi va juca într-un film a cărui acţiune se petrece în timpul războiului din Bosnia (1992 - 1995), într-o declaraţie dată publicităţii, în luna august, de Înaltul Comisariat pentru Refugiaţi din cadrul ONU.

Angelina Jolie este una dintre actriţele cel mai bine plătite de la Hollywood, cu venituri de 20 de milioane de dolari câştigate în ultimele 12 luni, potrivit revistei Forbes. Actriţa, care a fost nominalizată pentru a doua oară la premiile Oscar în februarie 2009, pentru rolul din "Schimbul/ Changeling", regizat de Clint Eastwood, are o relaţie de mai mulţi ani cu actorul Brad Pitt, alături de care a şi jucat în "Dl. & Dna. Smith". Jolie a devenit celebră graţie rolului principal din franciza "Lara Croft", a jucat în multe producţii cu succes la public, dar a câştigat şi premiul Oscar pentru rol secundar, în 2000, cu rolul din "Tinereţe furată/ Girl, Interrupted".

Războiul din Bosnia a făcut circa 100.000 de morţi, iar mai multe mii de femei au fost violate în timpul acestui conflict, potrivit organizaţiilor internaţionale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici