Angelina Jolie trece la catedră: Va ţine un curs la Universitatea Georgetown din Washington

Actriţa americană Angelina Jolie va preda un curs despre emanciparea şi drepturile femeilor, pace şi securitate, la Universitatea Georgetown din Washington, D.C., în calitate de profesor invitat, informează Daily Mail.

1304 afișări
Imaginea articolului Angelina Jolie trece la catedră: Va ţine un curs la Universitatea Georgetown din Washington

Angelina Jolie trece la catedră: Va ţine un curs la Universitatea Georgetown din Washington (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

Actriţa care a jucat în filmul "Salt" i s-a alăturat fostului Secretar britanic de Externe William Hague pentru a lansa Iniţiativa de Prevenţie a Violenţei Sexuale (PSVI) in 2012, într-o încercare de a stăvili agresiunile sexuale din zonele de război, iar cei doi au organizat şi Summitul Global pentru Încetarea Agresiunilor Sexuale în zonele de conflict, în 2014.

In luna mai a acestui an, actriţa a fost invitată să predea un curs de un an la masterat, intitulat "Femei, Pace şi Securitate" la London School of Economics (LSE), iar în prezent, potrivit unor surse citate de revista Us Weekly, Jolie va fi profesor invitat şi la Universitatea Georgetown.

"Am fost fericită să o întâlnesc pe Angelina Jolie în timpul recentei mele călătorii la Londra. Noi, cei de la Universitatea Georgetown ne putem continua colaborarea între programele universitare de ambele părţi ale Atlanticului.", a declarat în luna mai Melanne Verveer, directorul executiv al Georgetown Institute for Women, Peace and Security. "Aşteptăm să o primim pe Angelina şi pe fostul secretar de externe Hague la Georgetown, în viitor."

Angelina Jolie, emisar special al Agenţiei pentru Refugiaţi a ONU este o militantă înfocată faţă de problemelor ce ţin de drepturile femeilor şi ale refugiaţilor şi a întreprins acţiuni de ajutorare în ambele zone.

"Este vital să lărgim cadrul de discuţii asupra modului în care să promovăm drepturile femeilor şi să punem capăt scutirii de pedeapse a unor infracţiuni care afectează în mod disproporţionat femeile, precum agresiunile sexuale pe timp de război" , se arată într-un pasaj din declaraţiile actriţei. "Aştept cu nerăbdare să le predau studenţilor şi să învăţ de la ei, precum şi să le împart propriile mele experienţe de lucru alături de oficiali guvernamentali şi membri ai Naţiunilor Unite."

Actriţa în vârstă de 41 de ani nu a comentat încă cu privire la aceste cursuri şi încă nu s-a stabilit o dată de începere a acestora.

Centrarea actriţei pe sfera academică poate semnala o schimbare de direcţii pentru vedetă, care a refuzat recent un rol major într-un remake al filmului bazat pe romanul "Murder On The Orient Express", Jolie fiind înlocuită de actriţa Charlize Theron, potrivit unor surse.

Angelina Jolie, care a câştigat premiul Oscar pentru rol secundar, în 2000, cu rolul din "Tinereţe furată/ Girl, Interrupted", a fost nominalizată pentru a doua oară la premiile Oscar în februarie 2009, pentru rolul din "Schimbul/ Changeling", regizat de Clint Eastwood. Angelina Jolie a devenit celebră graţie rolului principal din franciza "Lara Croft" şi a jucat în multe producţii cu succes la public, precum "Domnul şi doamna Smith", "Speranţa moare ultima/ A Mighty Heart", "Gia", "Dispari în 60 de secunde", "Alexandru", "Beowulf", "Wanted", "Kung Fu Panda" şi "Maleficent".

Ea a debutat ca regizor în 2011, cu lungmetrajul "In the Land of Blood and Honey", nominalizat la Globurile de Aur din 2012, la categoria "cel mai bun film străin". Al doilea lungmetraj regizat de actriţa americană, "De neînvins/ Unbroken", a fost inclus pe prestigioasa listă a celor mai bune 10 pelicule ale anului 2014 întocmită de Institutul de Film American (American Film Institute/ AFI).

Angelina Jolie are o relaţie îndelungată cu Brad Pitt, pe care l-a cunoscut pe platoul de filmare al peliculei "Domnul şi doamna Smith/ Mr. & Mrs. Smith", unde interpretează un cuplu de asasini profesionişti. Atracţia dintre cele două staruri, atât de palpabilă pe marele ecran, s-a transpus în scurt timp şi în viaţa reală. Brad Pitt a divorţat de actriţa Jennifer Aniston în 2005, după patru ani şi jumătate de căsnicie, pentru a fi împreună cu Jolie.

Cei doi actori, botezaţi de presa de la Hollywood "Brangelina", s-au căsătorit în vara anului 2014 şi au şase copii: trei adoptaţi - Maddox, născut în august 2001, în Cambodgia, Zahara, născută în ianuarie 2005, în Etiopia, şi Pax, născut în noiembrie 2003, în Vietnam - şi trei biologici, Shiloh, născută în mai 2006, şi gemenii Knox şi Vivienne, născuţi în iulie 2008.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici