Anthony Hopkins şi Ian McKellen vor juca pentru prima dată împreună, în 2015

Anthony Hopkins şi Ian McKellen, doi actori de legendă ai cinematografiei britanice, vor juca pentru prima dată împreună, într-un lungmetraj de televiziune intitulat "The Dresser", care va fi turnat în 2015, informează site-ul revistei Variety.

191 afișări
Imaginea articolului Anthony Hopkins şi Ian McKellen vor juca pentru prima dată împreună, în 2015

Anthony Hopkins şi Ian McKellen vor juca pentru prima dată împreună, în 2015 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Acest proiect va fi produs de postul de televiziune Starz în colaborare cu grupul BBC. Informaţia a fost confirmată vineri prin intermediul unui anunţ făcut de reprezentanţii postului Starz, în oraşul californian Pasadena, la o reuniune organizată de Asociaţia criticilor de televiziune.

"The Dresser" reprezintă adaptarea pentru micul ecran a piesei de teatru omonime, scrisă de Ronald Harwood. Cu o acţiune plasată în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, piesa se inspiră din experienţa personală a lui Harwood, care a fost valetul personal al actorului şi managerului de teatru Donald Wolfit.

Anthony Hopkins va interpreta rolul lui Donald Wolfit, iar Ian McKellen pe cel al valetului acestuia, Norman.

Aceeaşi piesă de teatru a fost adaptată în anul 1983 într-un film pentru marele ecran, regizat de Peter Yates, în care rolurile principale au fost jucate de Albert Finney şi Tom Courtenay.

Filmul de televiziune "The Dresser" va fi regizat de Richard Eyre, iar filmările vor debuta în acest an, la Londra.

Anthony Hopkins are în spate o carieră prestigioasă şi a câştigat premiul Oscar pentru rolul din filmul "Tăcerea mieilor" (1991). Actorul britanic a putut fi văzut în ultimii ani pe marile ecrane în filmul lui Woody Allen, intitulat "Vei întâlni străinul din visele tale/ You Will Meet A Tall Dark Stranger", alături de Naomi Watts şi de Josh Brolin, şi recent, în lungmetrajul "Noah", de Darren Aronofsky.

Sir Ian McKellen, născut la Burnley, în Marea Britanie, pe 25 mai 1939, este considerat de critici unul dintre cei mai talentaţi actori britanici de cinema, teatru şi televiziune. Pe lângă rolul Gandalf din trilogiile cinematografice "Stăpânul inelelor" şi "Hobbitul", regizate de Peter Jackson, Ian McKellen l-a interpretat pe diabolicul Magneto din filmele "X-Men", de Bryan Singer.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici