Anton Corbijn va regiza o adaptare cinematografică a unui roman de John Le Carre

Anton Corbijn va regiza o adaptare cinematografică a romanului de spionaj "A Most Wanted Man", un bestseller scris de John Le Carre.

115 afișări
Imaginea articolului Anton Corbijn va regiza o adaptare cinematografică a unui roman de John Le Carre

Anton Corbijn va regiza o adaptare cinematografică a unui roman de John Le Carre (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Filmul spune povestea unui bancher britanic care încearcă să ajute un tânăr imigrant musulman - fiul unui ofiţer rus şi al unei ţărănci cecene - urmărit de serviciile secrete americane, britanice şi germane, după ce a fost reţinut de o familie turcă din Hamburg.

Potrivit variety.com, proiectul, ce va fi realizat pe baza unui scenariu scris de Andrew Bovell, va intra în producţie în această iarnă. Filmul a beneficiat de o finanţare de 900.000 de euro (1,3 milioane de dolari) din partea Filmfoerderung Hamburg Schleswig-Holstein.

Fotograful Anton Corbijn, născut în Olanda, s-a remarcat în calitate de regizor cu lungmetrajul "Control", o biografie despre Ian Curtis, solistul trupei Joy Division. Cel mai recent film regizat de Corbijn a fost "Americanul/ The American" (2010), în care rolul principal a fost interpretat de George Clooney.

Un alt roman scris de John Le Carre, "Tinker, Tailor, Soldier, Spy", regizat de suedezul Tomas Alfredson şi avându-i în rolurile principale pe Tom Hardy şi Gary Oldman, va ajunge pe marile ecrane în a doua jumătate a acestui an.

John Le Carre, pe adevăratul său nume David Cornwell, s-a născut în 1931, în Poole, Dorset. A urmat cursurile universităţilor din Berna şi Oxford, a predat la Eton şi a lucrat cinci ani, între 1959 -1964, pentru British Foreign Service, mai întâi ca secretar la Ambasada Marii Britanii de la Bonn şi apoi a fost consul pe probleme de politică în Hamburg. În 1961 a început să scrie romane sub pseudonimul care l-a consacrat. Cea de-a treia carte a sa, "Spionul care a ieşit din joc" ("The Spy who Came in from the Cold"), i-a asigurat o reputaţie internaţională. Printre cele mai celebre cărţi ale sale se numără "Omul nostru din Panama", "Cârtiţa", "Premiantul" şi "Un spion desăvârşit". Multe dintre volumele sale au fost ecranizate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici