Anunţul solistului Guns N'Roses, Axl Rose, după ce şi-a rupt piciorul

Rockerul american Axl Rose şi-a fracturat recent piciorul, purtând pentru următoarele săptămâni ghips, relatează contactmusic.com. Guns N'Roses au susţinut, recent, primul spectacol în formula clasică după 1993. Show-ul a fost "secret", având loc în faţa a numai 250 de spectatori.

4064 afișări
Imaginea articolului Anunţul solistului Guns N'Roses, Axl Rose, după ce şi-a rupt piciorul

Anunţul solistului Guns N'Roses, Axl Rose, după ce şi-a rupt piciorul

Cu toate acestea, Axl Rose a promis presei şi fanilor că turneul care va marca reuniunea trupei Guns N'Roses, programat pentru această vară în SUA, va avea loc.

Vocalistul s-a întâlnit recent cu chitaristul Slash şi basistul Duff MCKagan pentru primul lor spectacol din anul 1993, spre încântarea celor 250 de fani norocoşi care au putut urmări concertul 'secret' la clubul din vestul Hollywood-ului, The Troubadour, săptămâna trecută, pe 1 aprilie. Spectacolul la care a participat şi pianistul Dizzy Reed, chitaristul Richard Fortus şi fostul tobosar Frank Ferrer, a fost o mică încălzire pentru cântăreţii melodiei "November Rain", care erau aşteptaţi să îşi lanseze turneul cu primele lor concerte în Las Vegas, programate pentru vineri noapte, 8 aprilie.

Cu toate acestea cu câteva ore înainte de spectacol, Axl a anunţat că şi-a rupt piciorul stâng şi a postat o radiografie cu rana sa, online.

"Asta se întâmplă când faci ceva ce n-ai mai făcut de 23 de ani", a explicat acesta, dezvăluind că şi-a rupt piciorul după ce a alunecat în timpul spectacolului de săptămâna trecută.

Acesta a trecut printr-o operaţie la începutul săptămânii, mai precis pe patru aprilie, iar de atunci piciorul i-a fost pus în ghips; de altfel, rockerul va continua să cânte cu piciorul în ghips şi în următoarele săptămâni, potrivit TMZ.com.

Formaţia are programat şi un concert în Mexico City înaintea Festivalului de la Coachella, California care va avea loc începând cu 16 aprilie. Apoi, aceştia se vor pregăti pentru turneul "Not in This Lifetime" din această vară.

Vestea că Axl Rose şi-a fracturat piciorul a venit la scurt timp după ce fostul său managerul a pretins faptul că trupa Guns N'Roses îşi va primi banii în cadrul turneului de reuniune doar dacă îşi va finaliza toate concertele.

Vicky Hamilton a declarat pentru RollingStone.com că are anumite dubii că spectacolele live vor decurge liniştit şi fără probleme, şi i-a sfătuit pe fani să se grăbească să-şi asculte idolii mai degrabă către începutul turneului decât către finalul lui.

Cu toate acestea, ea a pretins că rockerii veterani au o clauză în contractul turneului care le poate afecta plata lor dacă nu respectă datele programate pentru concertele live.

"E la mintea cocoşului (dacă reuniunea lor va dura), dar am auzit zvonuri că nu îşi vor primi banii decât dacă vor respecta datele turneului, aşa că există un stimulent să ducă la bun sfârşit turneul", a declarat Vicky Hamilton. "E greu de zis dacă rezistă până la final. Eu aş zice că dacă vrei să vezi spectacolul, să încerci să te duci la unele dintre primele lor concerte."

Hamilon a admis că nu a discutat cu Rose de la finalul anilor 1980, când a încetat să mai fie managerul rockerilor de la Guns N'Roses, dar că a rămas în relaţii de prietenie cu ceilalţi membri ai formaţiei, aceasta fiind convinsă că există un adevăr în zvonurile că Axel Rose va deveni noul vocalist al AC/DC în absenţa lui Brian Johnson.

Întrebată despre acest lucru, aceasta a declarat: "Da, cred că este adevărat. Cel puţin aşa am auzit. S-ar putea răzgândi la final sau să contramandeze sau ceva de genul, dar cred că intenţia lui este să cânte."

Brian Johnson a fost nevoit să se oprească să mai cânte în cadrul turneului trupei AC/DC din America de Nord în februarie 2016 după ce medicii i-au spus că riscă pierderea totală a auzului dacă va continua. Trupa a amânat mai multe spectacole, dar îşi vor finaliza turneul "Rock or Bust" cu solişti invitaţi.

Axl Rose şi membrii AC/DC nu au lămurit aceste zvonuri.

Formaţia californiană Guns N' Roses a fost fondată în 1985, la Los Angeles. Trupa a lansat până în prezent albumele "Appetite for Destruction" (1987), "G N' R Lies" (1988), "Use Your Illusion I" (1991), "Use Your Illusion II" (1991), "The Spaghetti Incident?" (1993) şi "Chinese Democracy" (2008).

Guns N' Roses a vândut peste 100 de milioane de copii ale albumelor sale pe plan mondial. Fiecare material discografic al grupului a intrat în topul Billboard, în multe topuri europene, dar şi în cele din Asia şi America de Sud. Cel mai bine vândut disc al trupei este "Appetite For Destruction", cu peste 38 de milioane de exemplare, la nivel mondial.

După destrămare, Axl Rose a obţinut în justiţie dreptul de a folosi numele trupei, a lansat "Chinese Democracy", şi a continuat să susţină turnee cu grupul sub acelaşi nume. Dintre vechii membri ai formaţiei, doar Dizzy Reed a colaborat în continuare cu Axl Rose.

Până de curând, trupa Guns N' Roses era formată din Axl Rose (vocal, pian), Dizzy Reed (clape, pian, sintetizator, backing vocals), Tommy Stinson (chitară bas, backing vocals), Chris Pitman (clape, backing vocals), Richard Fortus (chitară), Frank Ferrer (baterie, percuţie), Ron "Bumblefoot" Thal (chitară) şi DJ Ashba (chitară). Thal şi Ashba au părăsit formaţia în 2014, respectiv 2015.

Guns N' Roses a concertat în România, în septembrie 2010, la complexul Romexpo din Capitală, dar şi în cadrul festivalului Rock the City, în iulie 2012, tot la Romexpo.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici