Aproape 100.000 de persoane, aşteptate la festivalurile din Mureş

Circa 95.000 de persoane sunt aşteptate la Festivalul Medieval de la Sighişoara şi la Festivalul "Peninsula" de la Târgu Mureş, programate pentru sfârşitul săptămânii, motiv pentru care la acestea au fost mobilizate câteva zeci de poliţişti, precum şi alte forţe de ordine.

15 afișări
Imaginea articolului Aproape 100.000 de persoane, aşteptate la festivalurile din Mureş

Aproape 100.000 de persoane, aşteptate la festivalurile din Mureş (Imagine: Mediafax Foto)

"La Sighişoara, în fiecare an sunt aşteptaţi mai mult de 35.000 de vizitatori, veniţi din toată ţara şi din lume, în cele trei zile de festival. La Peninsula, se estimează prezenţa a peste 60.000 de participanţi, în cele patru zile. Ordinea este asigurată de Poliţia Comunitară, jandarmi, o firmă de pază şi poliţişti. Vor fi poliţişti în câte trei schimburi, şi în civil şi în uniformă, precum şi structuri de la crimă organizată. Deci, vor fi câteva zeci de poliţişti pe zi", a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Mureş, Livia Popa.

La Sighişoara, se va amenaja un punct de informare, se vor distribui materiale preventive, iar Poliţia va profita de prilej pentru a se implica şi într-un concurs legat de prevenirea dispariţiei copiilor.

Alături de obişnuitele măsuri de ordine, poliţiştii sighişoreni, susţinuţi de structurile judeţene de prevenire şi proximitate, au realizat mai multe materiale de susţinere a unei campanii de informare ce se va derula pe toată perioada festivalului.

Datorită numărului mare de vizitatori din alte ţări, care participă an de an la această sărbătoare a cetăţii, materialele au fost realizate în limba română, maghiară, germană şi engleză. Acestea vizează prevenirea furturilor din auto şi din buzunare/genţi, prevenirea accidentelor rutiere şi a consumului de droguri.

Pentru asigurarea vizibilităţii Poliţiei în cadrul manifestărilor organizate în Piaţa Sigma, va funcţiona zilnic între orele 10.00–18.00 un punct de informare al Poliţiei de Proximitate Sighişoara, unde vizitatorii festivalului vor fi consiliaţi în ceea ce priveşte măsurile de siguranţă pe care trebuie să le aibă în vedere.

O noutate în acest an va fi constituită de concursul zilnic organizat de Poliţie în parteneriat cu Centrul Român pentru Copii Dispăruţi şi Exploataţi Sexual - Focus Bucureşti.

Astfel, copiii şi părinţii vor putea completa taloane de concurs cu răspunsul la o întrebare referitoare la prevenirea dispariţiei copiilor. La sfârşitul fiecărei zile, din urna special amenajată la punctul de informare al Poliţiei se va extrage talonul câştigător.

Premiile - oferite de Centrul Român pentru Copii Dispăruţi şi Exploataţi Sexual - Focus Bucureşti - vor consta în tricouri, şepci, orare şcolare, evantaie - toate având informaţii utile pentru fiecare familie.

Şi în ceea ce priveşte celălalt festival au fost luate măsuri, miercuri având loc la sediul IJP Mureş o şedinţă de lucru condusă de şeful Poliţiei mureşene, chestorul Ioan-Nicolae Căbulea, la care au fost invitaţi să participe toţi factorii responsabili de buna desfăşurare a Festivalului "Peninsula".

Participanţii la această întâlnire au discutat despre responsabilităţile ce revin fiecărei instituţii, stabilindu-se exact cum trebuie acţionat pentru evitarea oricărui tip de incident şi subliniindu-se importanţa unei foarte bune comunicări imediat ce s-a sesizat un incident.

La manifestare se estimează prezenţa a peste 60.000 de participanţi, potrivit reprezentanţilor IJP Mureş.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici