Aproape 400 de rochii şi accesorii care i-au aparţinut lui Elizabeth Taylor, scoase la licitaţie - FOTO

Aproape 400 de rochii şi accesorii care au aparţinut actriţei Elizabeth Taylor vor fi vândute la New York, începând din 14 decembrie, în cadrul unei licitaţii ce va fi organizată de casa Christie's.

404 afișări
Imaginea articolului Aproape 400 de rochii şi accesorii care i-au aparţinut lui Elizabeth Taylor, scoase la licitaţie - FOTO

Elizabeth Taylor (Imagine: ediafax Foto/AFP)

Rochiile, pantofii şi poşetele, care reprezintă adevărate mărturii vii ale vieţii spectaculoase pe care a dus-o celebra actriţă americană, au fost create de case de modă renumite, precum Chanel, Christian Dior, Gianfranco Ferré, Givenchy, Valentino, Versace şi Yves Saint Laurent, au precizat, marţi, reprezentanţii casei de licitaţii Christie's.

Printre acestea se află mai ales cele două rochii pe care actriţa le-a purtat în timpul ceremoniilor de nuntă din 1964 şi 1975, când s-a căsătorit cu Richard Burton, dar şi cea pe care a purtat-o în 1992, când a primit un Oscar onorific pentru angajamentul dovedit în lupta contra maladiei SIDA.

Cea mai scumpă rochie - ţinuta ei de la prima ei căsătorie - este estimată între 40.000 de dolari şi 60.000 de dolari.

Vânzarea rochiilor actriţei americane, pe 14 şi 15 decembrie, se adaugă vânzării bijuteriilor artistei, într-o altă licitaţie anunţată de casa Christie's. Această licitaţie, care va avea loc pe 13 şi 14 decembrie, va oferi pasionaţilor şansa de a achiziţiona 269 de coliere, inele cu diamant, broşe sau cercei, a căror valoare totală a fost estimată la peste 30 de milioane de dolari.

-

Un colier cu rubine şi diamante, al cărui design a fost realizat de Elizabeth Taylor şi care conţine o perlă din secolul al XVI-lea ce a făcut parte din coroana regilor Spaniei, este estimat la o sumă cuprinsă între 2 milioane de dolari şi 3 milioane de dolari.

Verigheta cu diamant şi rubin ce i-a fost oferită de Richard Burton cu ocazia celei de-a doua căsătorii a lor va fi scoasă şi ea la vânzare.

Elizabeth Taylor, una dintre ultimele legende din epoca de aur a cinematografiei hollywoodiene, a murit pe 23 martie, la vârsta de 79 de ani. Actriţa americană a fost înmormântată în cimitirul Forest Lawn din Los Angeles.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici