Aproximativ 63.000 de persoane au participat la Festivalul "Peninsula" de la Târgu Mureş

Aproximativ 63.000 de persoane au participat la ediţia din acest an a Festivalului "Peninsula", care s-a desfăşurat de joi până duminică la Târgu Mureş, în ultima zi - când au cântat Korn, Above and Beyond, Zdob şi Zdub, N.O.H.A, Dub FX - fiind înregistraţi aproape 20.000 de spectatori.

27 afișări
Imaginea articolului Aproximativ 63.000 de persoane au participat la Festivalul "Peninsula" de la Târgu Mureş

Aproximativ 63.000 de persoane au participat la Festivalul "Peninsula" de la Târgu Mureş (Imagine: Mediafax Foto)

Participarea la ediţia din acest an a Festivalului "Peninsula" o depăşeşte pe cea din anii precendenţi, cu excepţia ediţiei din 2007, când au fost între 85.000 şi 90.000 de oameni, însă atunci festivalul a avut cinci zile, a precizat responsabilul de presă al manifestării, Camelia Sisko.

"La Festivalul Peninsula au fost 63.000 de persoane, faţă de 58.000 cât am avut anul trecut, în ultima zi numărul vizitatorilor fiind de aproape 20.000. Nu e record, în 2007 au fost mai mulţi participanţi, dar atunci au fost cinci zile de festival, nu patru. În perioadă de criză, noi considerăm participarea de la ediţia din acest an drept excelentă", a arătat Sisko.

Directorul Festivalului "Peninsula", Bodor Laszlo, declara, duminică, faptul că numărul vizitatorilor festivalului a crescut constant în fiecare zi. Astfel, în prima zi, joi, au fost 11.000 de vizitatori, vineri au fost 15.000, sâmbătă - circa 17.500 de participanţi, iar duminică - aproape 20.000.

Bugetul festivalului din acest an a fost comparabil cu cel de anul trecut, adică în jur de 1,2 milioane de euro.

Festivalul "Peninsula", desfăşurat între 26 şi 29 august, la Târgu Mureş, a reunit peste 70 de artişti, printre ei numărându-se Korn, Tricky, Europe, Gorillaz Sound System, The Rasmus, Above & Beyond sau Fedde Le Grand.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici