Aproximativ 80.000 de persoane, aşteptate la Festivalul Peninsula de la Târgu Mureş

Aproximativ 80.000 de persoane sunt aşteptate la cea de-a zecea ediţie a Festivalului Peninsula, care are loc de miercuri şi până duminică, la Târgu Mureş, bugetul alocat evenimentului în acest an ridicându-se la 700.000 de euro.

213 afișări
Imaginea articolului Aproximativ 80.000 de persoane, aşteptate la Festivalul Peninsula de la Târgu Mureş

Aproximativ 80.000 de persoane, aşteptate la Festivalul Peninsula de la Târgu Mureş

Bodor Laszlo, directorul Festivalului Peninsula de la Târgu Mureş, a cărui a zecea ediţie se desfăşoară de joi şi până dumninică, a declarat, într-o conferinţă de presă, că bugetul festivalului din acest an este de 700.000 de euro, proveniţi din sponsorizări - mai mici decât în alţi ani - şi din vânzarea de bilete, el subliniind că finanţarea mai redusă nu se vede în programul muzical.

Bodor a spus că la ediţia din acest an a Festivalului Peninsula de la Târgu Mureş sunt aşteptate aproximativ 80.000 de persoane.

Potrivit sursei citate, aproximativ o mie de persoane au venit deja, începând de miercuri seară, în zona de campare.

"Peninsula este un eveniment unic în România de zece ani încoace şi chiar o provocare", a spus Bodor.

El a precizat că toate materialele necesare evenimentului au fost transportate cu o sută de camioane şi că vor exista patru locaţii pentru concerte şi alte câteva alternative, pentru petreceri, pe lângă corturile destinate programelor sociale şi de tineret.

Festivalul începe joi, principala atracţie constituind-o concertul celor trei legende ale rockului mondial - Alan Clark, Chris White (ex-Dire Straits) şi Terence Reis, membri ai trupei The Straits, care vor urca pe Scena Mare de la ora 23.00.

Membrii trupei au declarat, într-o altă conferinţă de presă, că este o onoare să concerteze la Peninsula, unde speră să revină, că au pregătit o serie de piese în care se resimt câteva schimbări faţă de stilul Dire Straits şi că scriu noi cântece, pe care urmează să le înregistreze pe un nou album care ar urma să apară spre sfârşitul acestui an sau anul viitor.

La Festivalul Peninsula, care se desfăşoară pe malul Mureşului, în vecinătatea Complexului de Agrement "Weekend" din Târgu Mureş, vor mai urca pe scenă, printre alţii, artişti precum Sister Bliss, Emalkay, Zdob şi Zdub, Republic, Defender, Viţa de vie, Vama, N.O.H.A., Şuie Paparude, Alvin es a Mokusok, Sarmalele Reci, Children of Bodomşi ATB.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici