Aproximativ 80% din femei îşi hărţuiesc sexual colegii de muncă

Două studii efectuate de firma britanică de avocatură Peninsula arată că majoritatea bărbaţilor sunt hărţuiţi sexual la serviciu de către colegele lor, însă le este frică să depună o plângere la angajator, potrivit thisislondon.co.uk.

47 afișări
Imaginea articolului Aproximativ 80% din femei îşi hărţuiesc sexual colegii de muncă

Aproximativ 80% din femei îşi hărţuiesc sexual colegii de muncă

Potrivit rezultatelor primului studiu, patru din cinci bărbaţi au trecut printr-o astfel de experienţă, iar două treimi din cei 2.300 de bărbaţi chestionaţi au declarat că nu sunt de acord cu hărţuirea sexuală la locul de muncă.

Potrivit unui al doilea studiu, 1.600 de angajatori au declarat că nu ar lua în serios o plângere de hărţuire sexuală venită din partea unui bărbat.

David Price, reprezentantul firmei Peninsula, a spus că lucrurile s-au schimbat, femeile fiind acum cele care îşi hărţuiesc sexual colegii.

"Mulţi dintre bărbaţi nu văd nimic rău în acest lucru, însă nu toată lumea este mulţumită de astfel de glume, iar situaţia devine o problemă pentru angajaţi", a indicat acesta.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici