Arctic Monkeys şi Muse, marii câştigători la Q Awards 2007

Trupele Arctic Monkeys şi Muse şi cântăreaţa Amy Winehouse s-au numărat printre marii câştigători ai premiilor decernate de prestigioasa revistă Q, în cadrul unei ceremonii care a avut loc luni, la Londra, informează BBC News Online.

2 afișări
Imaginea articolului Arctic Monkeys şi Muse, marii câştigători la Q Awards 2007

Arctic Monkeys şi Muse, marii câştigători la Q Awards 2007

Arctic Monkeys a fost premiată la categoria "cea mai bună trupă din lume", dar a ratat alte două mari premii, la categoriile "cel mai bun album" şi "cea mai bună interpretare live".

Grupul de rock Muse, care a susţinut un concert la Bucureşti la sfârşitul săptămânii trecute, a câştigat, ca şi la ediţia de anul trecut, premiul pentru cea mai bună trupă live, în timp ce Amy Winehouse a primit premiul pentru cel mai bun album, "Back to Black".

Manic Street Preachers a primit premiul pentru cea mai bună melodie a anului, "Your Love Alone is Not Enough", în timp ce Kaiser Chiefs au fost recompensaţi de revista Q cu premiul pentru cel mai bun videoclip, "Ruby".

Enemy a primit premiul pentru cea mai bună trupă debutantă, în timp ce Kate Nash a primit premiul pentru cel mai bun artist debutant.

În cadrul ceremoniei, care a avut loc la Grosvenor House Hotel, au fost premiaţi pentru întreaga carieră şi contribuţia la dezvoltarea industriei muzicale mai mulţi artişti: Sir Paul McCartney a primit titlul de "simbolul anului 2007", Kylie Minogue a fost numită "idolul anului 2007", iar fostul solist al trupei Blur, Damon Albarn, a primit premiul pentru inovaţie.

Minogue, în vârstă de 39 de ani, care a apărut cu o coafură în stilul celei purtate de Marilyn Monroe şi o rochie neagră, a fost ovaţionată îndelung de colegii săi de breaslă. Aceasta a fost prima sa apariţie la o ceremonie de premiere de la revenirea ei pe scena muzicală după ce a urmat un tratament împotriva cancerului la sân.

Fostul chitarist al trupei Smiths, Johnny Marr, a fost premiat pentru contribuţia sa la dezvoltarea muzicii, iar Ian Brown a primit titlul de "legendă a muzicii"

La cea de-a 21-a ediţie a premiilor decernate de revista Q au mai fost premiaţi Stereophonics, pentru cel mai bun cântec clasic, "Local Boy in the Photograph", şi The Verve, pentru cel mai bun album clasic, "Urban Hymns".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici