Aretha Franklin şi Michael Jackson, incluşi în Apollo Theatre Hall of Fame

Cântăreţii americani Aretha Franklin şi Michael Jackson vor fi incluşi în galeria vedetelor lansate de Apollo Theatre din New York, printr-o gală ce va fi organizată în celebrul teatru din cartierul Harlem, pe 14 iunie, informează bbc.co.uk.

77 afișări
Imaginea articolului Aretha Franklin şi Michael Jackson, incluşi în Apollo Theatre Hall of Fame

Michael Jackson (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Aretha Franklin, în vârstă de 68 de ani, celebră pentru hituri precum "I Knew You Were Waiting (For Me)" şi "Respect", a anunţat că va fi prezentă la această ceremonie.

În iulie 2009, mii de fani ai cântăreţului Michael Jackson, decedat pe 25 iunie anul trecut, au participat la evenimentul organizat în memoria "regelui muzicii pop" în acest teatru, unde trupa The Jackson Five a cântat pentru prima oară, în 1967.

Printre personalităţile incluse în Apollo Theatre Hall of Fame în anii trecuţi se numără Smokey Robinson, Quincy Jones şi James Brown.

Michael Jackson şi fraţii lui au câştigat concursul organizat de teatrul Apollo în 1967, intitulat "Amateur Night", recitalul lor din acea seară fiind considerat de specialişti drept momentul care a condus la lansarea trupei The Jackson Five.

Cântăreaţa şi actriţa Jennifer Lopez şi soţul ei Marc Anthony vor primi, în cadrul galei de pe 14 iunie, un premiu special pentru artă şi acţiuni umanitare.

În acest an, Apollo Theatre celebrează cea de-a 75-a aniversare.

Aretha Franklin, în vârstă 67 de ani, supranumită "Regina muzicii soul", a câştigat 20 de premii Grammy, dintre care opt au fost consecutive, între anii 1968 şi 1975, perioadă în care trofeul pentru cea mai bună solistă R&B a fost numit în glumă de ziarişti "Premiul Aretha". Pe 3 ianuarie 1987, Aretha Franklin a devenit prima artistă care a fost inclusă în Rock and Roll Hall of Fame.

Michael Jackson a decedat pe 25 iunie, la vârsta de 50 de ani, în urma unui stop cardiac. El a fost unul dintre artiştii cu cele mai mari vânzări de albume din toate timpurile. Michael Jackson şi-a început cariera muzicală împreună cu fraţii săi, în trupa Jackson 5, promovată de celebra casă de discuri Motown, după care s-a lansat într-o strălucită carieră solo. Albumul său "Thriller", considerat materialul discografic cu cele mai mari vânzări din istorie, a câştigat opt premii Grammy. Şapte dintre aceste premii au fost obţinute pentru melodia care dă titlul albumului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici