Aretha Franklin suferă de cancer pancreatic

Cântăreaţa americană de muzică soul Aretha Franklin, care a suportat recent o intervenţie chirurgicală din cauza unei probleme medicale a cărei natură nu a fost dezvăluită, suferă de cancer pancreatic, susţin câteva publicaţii americane.

50 afișări
Imaginea articolului Aretha Franklin suferă de cancer pancreatic

Aretha Franklin suferă de cancer pancreatic (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Informaţia a fost anunţată în premieră miercuri, pe site-ul publicaţiei Detroit News.

Cântăreaţa americană în vârstă de 68 de ani anunţase anterior că îşi anulează toate concertele programate până în mai 2011.

Publicaţia Detroit News a postat această informaţie, citând o sursă din anturajul artistei, care era la curent cu diagnosticul de cancer pancreatic, o maladie care oferă pacienţilor şanse de supravieţuire extrem de reduse.

Separat, postul de televiziune Fox din Detroit a raportat acelaşi diagnostic pentru "Regina muzicii Soul", citând surse apropiate cântăreţei. Potrivit aceluiaşi post de televiziune, Aretha Franklin se simte "Ok".

După intervenţia chirurgicală pe care a suportat-o recent, Aretha Franklin a declarat, într-un comunicat de presă emis pe 2 decembrie, că a trecut printr-o "operaţie extrem de reuşită", fără să precizeze însă natura bolii de care suferă.

Potrivit accesshollywood.com, reverendul Jesse Jackson, un bun prieten al artistei americane, a declarat, miercuri, că aceasta "se recuperează foarte bine". Jesse Jackson a precizat că a vizitat-o de 4-5 ori în ultimele zile pe Aretha Franklin, la clinica unde aceasta este internată.

"Moralul ei este ridicat, iar credinţa ei este puternică. Este conştientă, vorbeşte şi face în fiecare zi o plimbare pe holurile spitalului", a declarat Jesse Jackson.

În august, Aretha Franklin şi-a anulat alte două concerte pe care urma să le susţină la New York, după ce a căzut în reşedinţa ei, fracturându-şi două coaste.

Artista americană, celebră pentru mai multe hituri din anii 1960, precum "(You Make Me Feel Like) A Natural Woman", "Chain of Fools" şi 'Respect", a continuat să concerteze, să înregistreze şi să plece în turnee, fără întrerupere, timp de peste patru decenii, până în octombrie 2010.

Aretha Franklin, supranumită "Regina muzicii soul", a câştigat 20 de premii Grammy, dintre care opt au fost consecutive, între anii 1968 şi 1975, perioadă în care trofeul pentru cea mai bună solistă R&B a fost numit în glumă de ziarişti "Premiul Aretha".

În 1987, Aretha Franklin a devenit prima cântăreaţă inclusă în Rock and Roll Hall of Fame, iar în 2009, ea a cântat live la ceremonia de învestire în funcţia de preşedinte al SUA a lui Barack Obama.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici